Storbondes overskud daler betragteligt

Martin Lund Madsens landbrugskoncern har fået et noget mindre overskud i 2018 end i 2017. Arkivfoto: Steen Rasmussen.

Storbondes overskud daler betragteligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmand Martin Lund Madsen, som sidste år spærrede Skovgårdsvej i Vejen, har netop afleveret et regnskab for sin landbrugskoncern, der viser et beskedent overskud sammenlignet med året forinden.

Landbrug: Storbonden Martin Lund Madsens landbrugskoncern MLM Group fik et betydeligt mindre overskud i 2018 sammenlignet med året før. 5,5 millioner kroner lyder overskuddet på i 2018. Et betydeligt fald i forhold til 2017, hvor koncernen præsenterede et overskud på 22,9 millioner kroner.

Ledelsen anser årets resultat som mindre tilfredsstillende, fremgår det af regnskabet.

- Vi er selvfølgelig utilfredse med resultatet. Det er svinepriserne, der gør det, og vi er også lidt ramt af noget tørke, fortæller Martin Lund Madsen til Landbrugsavisen.dk

Strid om spærret vej

Martin Lund Madsen er en af landets største svinebønder, men er nok mest kendt i offentligheden for at være hovedperson i striden om den spærrede Skovgårdsvej i Vejen. Martin Lund Madsen spærrede 22. oktober vejen, fordi han i Højesteret har fået medhold i, at ekspropriationen af en del af hans jord til vejen er ulovlig.

Vejen Kommune har nu valgt at igangsætte en ny ekspropriationsproces, og det har fået landmanden til at rejse kraftig kritik af kommunen og borgmester Egon Fræhr (V), ligesom det har fået ham til at stævne både kommunen og Banedanmark. Senest har Vejdirektoratet besluttet at sætte ekspropriationen i stå, da det er usikkert, på hvilket grundlag dele af Skovgårdsvej er blevet eksproprieret.

Kvart million grise

Det fremgår blandt andet af MLM Groups regnskab, at der er foretaget massive investeringer i år, som koncernen håber på at nyde godt af i næste regnskabsår. Koncernen brugte i 2018 omkring 210 millioner kroner på investeringer i materielle anlægsaktiver. Året forinden blev der brugt 67 millioner.

- Koncernen har i 2018 foretaget væsentlige nettoinvesteringer i materielle anlægsaktiver, hvilket forventes at bidrage positivt til indtjeningen allerede for regnskabsåret 2019, står der i regnskabet.

Det fremgår desuden, at ledelsen forventer fortsat en positiv indtjening for koncernen i regnskabsåret 2019.

Martin Lund Madsens MLM Group råder ifølge mediet Finans over omkring 30 gårde og en produktion på en kvart million grise om året.

Koncernen har en egenkapital på 105 millioner kroner.

Opdateret med en ny overskrift klokken 15:01, da den oprindelige overskrift kunne give det indtryk, at det dalende overskud hænger sammen med sagen om Skovgårdsvej.

Storbondes overskud daler betragteligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce