Støjberg om partifælles nazi-hentydning: Det er forkert og historieløst

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder det overraskende og forkert, at en partifælle hentyder til nazisme i et Facebook-opslag. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017

Støjberg om partifælles nazi-hentydning: Det er forkert og historieløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er forkert og historieløst at hentyde til nazisme i Venstre på grund af holdningen om, at udlændinge skal trykke hånd for at opnå dansk statsborgerskab. Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Nazi-hentydningen kommer fra partifællen Merete Due Paarup, der i et Facebook-opslag tager afstand fra sit eget partis holdning.

Reaktion: Det falder ikke i god jord hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) at blive sammenlignet med nazister. Sammenligningen kommer fra et Facebook-opslag fra ministerens partifælle i Venstre Merete Due Paarup, der er byrådsmedlem i Kolding Kommune.

- Det er særdeles overraskende, at man prøver at kæde mig sammen med nazister. Det må jeg bare sige. Det er så, så forkert. Og det er så historieløst, som det overhovedet kan være, siger Inger Støjberg som reaktion på opslaget.

I Facebook-opslaget tager byrådsmedlemmet afstand til sit eget partis holdning om, at udlændinge skal trykke hånd for at opnå dansk statsborgerskab. Mod slutningen skriver hun at ''en positiv bivirkning ved, at du tager et meget langt og fast håndtryk i dem, der vil tvangshåndtrykke, er, at så kan de da i det mindste ikke løfte hånden til en hilsen, der er værre...''.

Over for JydskeVestkysten har Merete Due Paarup forklaret, at hun bevidst undgik at skrive ''heile'', men at det er billeder af dette, hun får, når Venstre er med til at lave regler som den om tvunget håndtryk.

- Det er selvfølgelig overraskende, at et Venstre-medlem skriver det. Man er velkommen til at prøve at latterliggøre de her ting. Jeg synes ikke, at det er spor sjovt, siger Inger Støjberg.

Sagen kort
  • Byrådsmedlem i Kolding for Venstre Merete Due Paarup har i et Facebook-opslag taget afstand fra sit eget partis holdning, om at alle udlændinge skal trykke hånd for at opnå dansk statsborgerskab.
  • I slutningen af opslaget hentyder hun til nazisme, og over for JydskeVestkysten har hun forklaret, at kravet om håndtryk giver hende billeder af nazisme.
  • Flere andre medlemmer af Venstres bagland har ligeledes kritiseret partiets holdning.
  • Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser kritikken, og kalder Merete Due Paarups nazihentydning for forkert og historieløs.

Lodret uenig

nMinisteren mener, at man har overset det vigtigste ved den ceremoni, som regeringen foreslår, hvis man tror, at den udelukkende handler om et håndtryk. Hun fremhæver, at udlændingene skal underskrive, at de vil overholde grundloven, og at hun anser et efterfølgende håndtryk som en normal og respektfuld måde at hilse på hinanden på.

- Jeg foretrækker altid, at folk retter direkte henvendelse til mig i stedet for via Facebook. Nu er det så sket via et Facebook-opslag, og det har man jo ret til. Jeg er bare ikke enig. Jeg er lodret uenig, siger Inger Støjberg.

Merete Due Paarup forklarer, at hun ikke direkte vil sammenligne sin partifælle med nazister, men at hun får associationer i den retning, når Inger Støjberg udtrykker holdningen om påtvunget håndtryk.

- Jeg frygter for den valgkamp, der kommer. Det er derfor, jeg får de her signaler. Med forslag som dette mener jeg faktisk, at hun er med til at understøtte den polarisering, der er i samfundet. Det, synes jeg, er uheldigt, siger Merete Due Paarup.

Støjberg om partifælles nazi-hentydning: Det er forkert og historieløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce