Stenkast: Politikerne vil ikke hegne broerne ind

Sådan ser de ud - de tre livsfarlige sten, der torsdag aften blev kastet mod tre forskellige biler fra broen ved Bramming. Stenene vejer mellem 2,5 og 4,5 kilo.
Foto: Søren Eibye Svenstrup

Stenkast: Politikerne vil ikke hegne broerne ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kølvandet på den fynske dødsulykke med stenkast fra en bro over motorvejen drøftede Folketingets trafikordførere med transportminister Hans Christian Schmidt (V), om de danske veje skal indhegnes for at undgå de livsfarlige stenkast. Det skal de ikke, blev politikerne og ministeren enige om.

Trods de mange livsfarlige stenkast mod sagsløse bilister skal de danske broer ikke hegnes ind.

Det fortæller Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen i kølvandet på de tre livsfarlige stenkast mod tre biler fra en bro ved Bramming.

Kristian Pihl Lorentzen fortæller, at trafikordførerne i Folketinget i kølvandet på dødsulykken på Fyn, hvor en 33-årig tysk mor mistede livet efter et stenkast fra en motorvejsbro, mødtes med transportminister Hans Christian Schmidt (V) for at drøfte løsninger.

- Og der var bred enighed blandt alle partierne og ministeren om, at det vil være en farlig glidebane, at vi skal lave fysiske indhegninger, når der sker noget kriminelt. Det vil blot give en falsk tryghed at hegne broerne ind. Der vil også kunne kastes sten fra vejsiderne, og det kan vi jo heller ikke stille noget op imod, og hvad med jernbanebroerne? Skulle de også indhegnes, spørger Kristian Pihl Lorentzen og tilføjer:

- Samtidig var der bred enighed om, at de ulovlige stenkast er en politimæssig opgave at fange forbryderne, og så er det en opgave for alle forældre at få snakket med deres børn og unge om, at det er helt uacceptabelt og dødsensfarligt at kaste med sten fra broerne. Hver eneste gang, der bliver kastet en sten, er der jo tale om et drabsforsøg, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Stenkast: Politikerne vil ikke hegne broerne ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce