Stærk planlægger holder af det uforudsigelige

Jesper Nørgaaard er vokset op i Tønder og har siden 1994 boet i Esbjerg. Foto: Henrik Støvring

Stærk planlægger holder af det uforudsigelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledende redaktionschef Jesper Nørgaard har den 1. juli 25 års jubilæum hos JydskeVestkysten og Jysk Fynske Medier.

Alle sider til Jysk Fynske Mediers 13 dagblade og 54 ugeaviser bliver produceret på Printcentralen, der ligger i JydskeVestkystens hovedsæde på Banegårdspladsen i Esbjerg. Det siger sig selv, at det kræver gode planlægningsevner at stå i spidsen for den opgave, og de evner har ledende redaktionschef Jesper Nørgaard i rigt mål gennem sin karriere vist, at han har. Så meget, at kolleger og medarbejdere nogle gange kærligt kalder ham for det "redaktionelle regneark".

Men når han efter 25 år først på JydskeVestkysten og siden i Jysk Fynske Medier gør status over sit arbejdsliv, så er der også en anden vigtig værdi for ham.

- Det fede ved denne branche er, at man aldrig helt ved, hvad morgendagen bringer. Jeg har ansvaret for cirka 50 medarbejdere og kontakten til mange kunder i form af aviserne, så der opstår altid noget uforudset, selv om jeg har lavet en liste over, hvad der skal ske i løbet af en dag, siger Jesper Nørgaard.

Familien
Jesper Nørgaard, 49 år, har den 1. juli 25 års jubilæum hos JydskeVestkysten og Jysk Fynske Medier.Han bor i Hjerting ved Esbjerg sammen med sin kone, Ane Lehd Nørgaard, der er uddannet pædagog og i dag arbejder i en kiropraktisk klinik. De har sammen tre børn: den 21-årige Amalie, der bor i København, 18-årige Emil, der går i 2.g og 14-årige Mathias.

Christiansfeld-redaktør

Han begyndte i 1992 som journalistpraktikant på JydskeVestkystens Haderslev-redaktion, hvor han havde fornøjelsen af at være "Christiansfeld-redaktør" med ansvar for det, der dengang var en selvstændig kommune. Efter endt uddannelse på journalisthøjskolen i Aarhus fik Jesper Nørgaard først et vikariat på JydskeVestkystens regionalredaktion i bladhuset i Esbjerg. Her har han fysisk arbejdet siden, men det har været i en række forskellige funktioner.

Allerede som 29-årig blev han redaktør for avisens største udgave, Esbjerg. 12 år senere blev han i 2011 ledende redaktionschef med ansvar for Centralredaktionen, der stod for produktionen af siderne i JydskeVestkysten, som siden 2015 har været en del af Jysk Fynske Medier. Som led i fusionen er opsætningen af avissiderne samlet på Printcentralen i Esbjerg under Jesper Nørgaards ledelse. Han har desuden ansvaret for det redaktionelle produktionssystem og Expressbureauet, der med medarbejdere i Esbjerg og Aarhus skriver mindre artikler ud fra pressemeddelelser.

- Jeg har bevæget mig væk fra det journalistiske arbejde til at have mere fokus på projektarbejde og produktion. Det er noget andet end det, jeg blev uddannet til, men det har været sjovt, og det skal det være, når man går på arbejde. Og så er der sket det, at jeg fra at være JydskeVestkysten-medarbejder nu har avisen som en kær kunde i butikken, siger Jesper Nørgaard.

Skarpere avis

Hans karriere har været præget af, at mediebranchen er økonomisk presset.

- Det har handlet meget om at finde smarte løsninger og nye måder at arbejde på. Men jeg synes samtidig, at journalistikken har været gennem en positiv udvikling. Avisen i dag er fuldt ud konkurrencedygtig med en avis fra 1994. Dengang var det lidt om dit og lidt om dat. I dag synes jeg, der er tænkt lidt mere over tingene, og at avisen er blevet skarpere.

Jesper Nørgaards job er noget mere end et almindeligt fuldtidsarbejde, men i fritiden får Jesper Nørgaard foruden tid til at være sammen med familien også tid til at være motionscyklist, og han deltager sjældent i en festlig sammenkomst uden, at han har taget en quiz med.

Stærk planlægger holder af det uforudsigelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce