Sommerferie og rejseforsikringer

Bodil Haas er pensionsspecialist i Frøs Sparekasse. Privatfoto

Sommerferie og rejseforsikringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferien står for døren, og for rigtig mange er det et af årets højdepunkter - uanset om ferien skal nydes her i Danmark eller i udlandet. Hvis uheldet skulle ske før eller under ferien (sygdom eller ulykkestilfælde), er det vigtigt at have styr på rejse- og afbestillingsforsikringer.

Ved rejse til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, er det vigtigt at medbringe det blå sygesikringskort, da det danske gule sygesikringskort ikke dækker. Det blå sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling under ophold i de nævnte lande. Kortet giver dig ret til behandling på samme vilkår som landets borgere i det land, du rejser i. En vis egenbetaling kan komme på tale til for eksempel medicin. Det blå sygesikringskort dækker ikke hjemtransport efter ulykke/sygdom i de dækningsberettigede lande. Derfor kan det, på trods af det blå sygesikringskorts dækninger, være en god idé at have en privat rejseforsikring, som vil dække eventuel egenbetaling eller hjemtransport.

Er du uheldig at blive syg inden, du skal afsted på ferie, skal du bruge en afbestillingsforsikring. Her vil du få rejsens pris tilbagebetalt, hvis det ikke er muligt eller forsvarligt at tage af sted.

Du skal bestille det blå sygesikringskort på www.borger.dk. Kortet må ikke være udløbet, og det skal være gyldigt i hele rejseperioden - husk derfor, at tjekke udløbsdatoen på kortet, inden du rejser.

Sikring af afbestilling

Rejser til andre lande end EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz er hverken dækket af det gule eller blå sygesikringskort. Ved sådanne udlandsrejser skal du derfor have en privat rejseforsikring, der dækker den verdensdel, du rejser til. Så uanset hvor i verden, du bevæger dig hen, vil jeg anbefale at lave en privat rejseforsikring, der dækker dine behov.

En god, bredt dækkende rejse- og afbestillingsforsikring kan laves hos dit forsikringsselskab, som tilknytning til visse Mastercard, kreditkort typer eller via det rejseselskab, du køber rejsen hos. Rejser du flere gange om året, vil det typisk være mest fordelagtigt at have forsikringen hos dit forsikringsselskab eller tilknyttet dit kreditkort.

Inden du opretter forsikringen og træffer valg herom, bør du afklare følgende:

  • Hvor mange i husstanden er dækket?
  • Hvor dækker forsikringen?
  • Hvor længe dækker forsikringen?
  • Er alle rejsetyper dækket?
  • Hvad er prisen - og for hvor mange?
  • Er der afbestillingsforsikring tilknyttet?
  • Hvis rejseforsikring er tilknyttet et kort: Skal rejsen betales med kortet eller ej for at forsikringen dækker på rejsen?

Tag en snak med dit pengeinstitut eller dit forsikringsselskab om hvilken rejseforsikring, der passer dig og din familie bedst. En samlet pakke der dækker udlandsrejser i hele verden i 1½-2 måneder og indeholder en afbestillingsforsikringspakke vil være at foretrække, for så kan du rejse afsted på ferie uden at skulle tilpasse din forsikring hver gang.

Forsikringer er nødvendige - men oprettes fordi vi håber aldrig at få brug for dem. Rigtig god og sikker sommer til alle, uanset hvor den skal nydes.

Sommerferie og rejseforsikringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce