Sønderjylland skal blomstre til Tour de France


Sønderjylland skal blomstre til Tour de France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LandboSyd tager initiativ til, at der bliver sået blomster og lavet vildtstriber langs de veje, som cykelrytterne skal køre, når der i 2021 er Tour de France i Danmark.

Cykelløb: Landbruget vil også være på banen, når de første tre etaper af Tour de France i 2021 køres i Danmark. Så Sønderjylland skal blomstre til Tour de France, lover LandboSyd.

- Vi vil vise landsdelen fra sin allerbedste side. Vi sår blomster- og vildtstriber - langs hele tourens strækning fra Vejle til Sønderborg, oplyser administrerende direktør Anders Andersen fra LandboSyd i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at LandboSyd har erfaring med at så vildt- og blomsterstriber fra 2018 og udvider ordningen i den kommende vækstsæson, hvor det er aftalt med Søren og Jens Beck, Sydals, at de udfører arbejdet. De er også klar til at udføre arbejdet langs tour-strækningen i foråret 2021 til en konkurrencedygtig pris.

- Dermed vil det bakkede og skønne sønderjyske landskab komme til at fremstå endnu flottere, end det allerede er. Det har vi alle i landbruget en interesse i, siger Anders Andersen.

En sidegevinst for bierne

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren efterlader to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

En sidegevinst ved at være bi-venlig landmand er, at der skabes mere variation i landskabet. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for blandt andet bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Sønderjylland skal blomstre til Tour de France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce