Skipper: Derfor skal unge kriminelle på sejltur til Caribien

Et billede fra et af de skibe, som sejler i Caribien med utilpassede og ofte kriminelle unge med et stofmisbrug.
Foto: Den Maritime Base

Skipper: Derfor skal unge kriminelle på sejltur til Caribien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har brugt Den Maritime Base til at sende unge på sejlture i det Caribiske Øhav . Her har Allan Nielsen været skipper siden 2013. Han mener, at kritikken fra blandt andet Dansk Folkeparti er uberettiget.

Allan Nielsen, skipper hos Den Maritime Base, hvorfor er skibsprojekter i Caribien efter din mening pengene værd?

- Projektet er godt, fordi de unge har brug for at blive flyttet langt væk fra det miljø, de er en del af. Vi har mulighed for at isolere de unge over længere tid. Hvis du er på en afrusning i Danmark, så har eleven mulighed for at gå sin vej, fordi man ikke må bruge magt til at stoppe dem. Når du er om bord på et skib, kan du ikke gå din vej, og der er ikke nogen fristelser.

Men kunne man ikke bare sejle i Danmark?

- Du kan ikke sejle i Danmark fra november til april. Det er simpelthen for koldt. Desuden er det ikke dyrere at sejle i Caribien. Faktisk er det 30 procent billigere end lignende skibe i Danmark.

Det har tidligere været fremme, at der er blevet røget hash på nogle af turene. Er der blevet rettet op på den del?

- Den kritik, der har været fremme, mener jeg er uberettiget. De unge, som har udtalt sig til forskellige medier, har været unge, vi har hjemsendt af forskellige årsager. Vi har for eksempel en politik om, at vi ikke vil finde os i, at de ryger hash om bord. Selvfølgelig kan det ske, at de snyder os en enkelt gang, men hvis de ikke vil gå med til den afvænning, vi har aftalt, så sender vi dem hjem.

Kan du forstå de kritikere, som mener signalværdien er forkert?

- Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er en ferie for de unge. Det er enormt hårdt at komme igennem en afrusning. Den første tid handler om at give dem tryghed og få dem væk fra eventuelle bandemiljøer. Mange af dem er psykisk skadede og angste, fordi de tidligere har frygtet overfald, når de har gået på gaden. Så det er altså ikke en ferietur til Caribien, der fylder i deres hoveder.

Fakta
Caribien-ture til unge

  • Esbjerg Kommune brugte i 2010 over en halv million kroner på at sende en utilpasset ung på sejltur til Caribien. Udvalgsformanden udtalte sidste år til JydskeVestkysten, at det ikke ville gentage sig.


  • I oktober blev en ung fra Esbjerg Kommune dog igen sendt på et skibsprojekt til Caribien.


  • De seneste 16 måneder har der i alt været 16 unge på lignende projekter i andre kommuner til en pris på 8,5 millioner kroner. Esbjerg Kommune er den eneste kommune i Syd- og Sønderjylland, der har benyttet sig af den praksis.


  • Unge har tidligere udtalt til MetroXpress, at der på nogle af Caribien-turene er blevet røget hash, selvom hele ideen netop er at få de unge ud af eventuelle misbrugsproblemer.


  • Frederikssund Kommune har dog gode erfaringer med brug af skibsprojekter til Caribien. Her har man fået 10 ud af 12 udsendte unge ud af deres stofmisbrug efter sejlturene.


Skipper: Derfor skal unge kriminelle på sejltur til Caribien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce