Simon kyssede sin kæreste og fik knytnæveslag: Nu skal voldsmanden i fængsel

Simon Schelde blev overfaldet i toget af en albansk mand på grund af sin homoseksualitet. Foto: Chresten Bergh

Simon kyssede sin kæreste og fik knytnæveslag: Nu skal voldsmanden i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I starten af juli blev Simon Schelde fra Kolding overfaldet af en albansk mand i et tog. Nu har retten slået fast, at der var tale om en hadforbrydelse.

En 36-årig albansk mand er onsdag blevet idømt 80 dages fængsel samt udvisning for overfaldet på 23-årige Simon Schelde fra Kolding.

Overfaldet skete i starten af juli, da Simon Schelde og hans mandlige kæreste var steget på et tog i København mod hjemstavnen Kolding. Her satte de sig på sædet over for den albanske mand og udvekslede et kindkys. Det blev åbenbart for meget for manden, der valgte at rejse sig og spytte på Simon Schelde, mens han på engelsk fik sagt, at det var ”ulækkert”.

- Jeg mister fatningen. Jeg kan ikke helt huske, hvad jeg tænker i øjeblikket, men jeg ville finde ud af, hvorfor han havde spyttet på mig, har Simon Schelde tidligere udtalt til JydskeVestkysten.

Simon Schelde rejste sig derfor op og spurgte manden, hvad hans problem var. Dette blev kvittereret med et knytnæveslag i ansigtet.
Flere passagerer i kupéen greb hurtigt ind, og sammen med DSB-ansatte formåede de at låse manden inde i et rum på toget.

- Alle i toget er på vores side. Det er fantastisk. De var vildt handlingsdygtige - både passagererne og DSB-personalet. Folk har tit gode intentioner, men når ikke at gøre noget. Det nåede de her, fortalte Simon Schelde til JydskeVestkysten efter den voldsomme episode.

Da toget ankom til Høje Taastrup stod politiet klar til at anholde manden. Retten i Glostrup fandt, at der var tale om en hadforbrydelse efter straffelovens paragraf 81 nummer seks.

Den slår fast, at det er en skærpende omstændighed, når "gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende".

Anklageren i sagen, Rebekka Tellerup Have, er godt tilfreds med rettens afgørelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten har valgt at udmåle en relativ hård straf under henvisning til, at volden skete på grund af de unge mænds seksualitet, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Foruden de 80 dages fængsel blev den albanske mand, der var taget til Danmark for at besøge en ven, udvist med indrejseforbud i seks år.

Han har under sagen nægtet sig skyldig og valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Simon kyssede sin kæreste og fik knytnæveslag: Nu skal voldsmanden i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce