Sean Bean 60 år: Manden der hele tiden dør på film

Den engelske skuespiller Sean Beans karakter er død i mere end 25 af de spillefilm, som han har været med i. Men i den virkelige verden lever han i bedste velgående, og onsdag den 17. april kan han fejre sin 60 års fødselsdag. Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

Sean Bean 60 år: Manden der hele tiden dør på film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han spiller ofte rollen som ondskabsfuld og kryptisk skurk. Og tit med en dødelig udgang. Onsdag den 17. april fylder den britiske skuespiller Sean Bean 60 år.

"James Bond", "Ringenes Herre" og "Game of Thrones".

Det er blot nogle af de film og serier, hvori den britiske skuespiller Sean Beans karakter er afgået ved døden. Faktisk er han død i mere end 25 af de film, som han har spillet med i. I den virkelige verden lever han i bedste velgående, og onsdag den 17. april kan skuespilleren fejre sin 60 års fødselsdag.

Sean Bean er født og opvokset i den engelske by Sheffield. Han startede med at arbejde i sin fars svejsefirma, men valgte hurtigt at satse på en karriere inden for skuespilfaget. Derfor søgte han ind og studerede på teaterskolen Royal Academy of Dramatic Art i London, der er en af de største teaterskoler i verden.

"One simply does not..."

I 1995 fik han sit internationale gennembrud som den kryptiske skurk 006 i James Bond-filmen "GoldenEye". Han har efterfølgende medvirket i en lang række af film og tv-serier. Men det er i rollerne som Boromir i "Ringenes Herre" og Eddard "Ned" Stark i tv-serien "Game of Thrones", at flest kender ham. Senest har han medvirket i den britiske dramaserie "Broken", for hvilken han i 2018 modtog en Bafta-statuette i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

Sean Bean er også et kendt ansigt på de sociale medier. Hans karakter fra "Ringenes Herre" er et populært motiv i internetfænomenet "meme". Memen med Bean har altid teksten "one simply does not ..." efterfulgt af en humoristisk og tvistet betydning. Det er en reference til en af hans mest berømte replikker fra "Ringenes Herre" om, at man ikke bare kan spadsere ind i Mordor.

Sean Bean er gift med modellen Ashley Moore. Det er hans femte ægteskab. Han er far til tre døtre, som han har fra tidligere ægteskaber.

Sean Bean 60 år: Manden der hele tiden dør på film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce