Så er der fundet en dato: Om få uger bliver omstridt vildsvinehegn sat op

Vildsvinehegnet skal være med til at holde Danmark fri for afrikansk svinepest. Arkivfoto: Morten Juhl/Scanpix.

Så er der fundet en dato: Om få uger bliver omstridt vildsvinehegn sat op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28. januar påbegyndes arbejdet med opsætningen af et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse.

Projekt: Der er nu sat en dato for, hvornår arbejdet med at sætte vildsvinehegnet går i gang. 28. januar forventer Naturstyrelsen, at arbejdet med at opsætte det 70 kilometer omstridte hegn langs den dansk-tyske grænse igangsættes. Det bekræfter Naturstyrelsens pressechef, Malene Kristensen, over for JydskeVestkysten.

Naturstyrelsen har tidligere meldt ud, at arbejdet forventedes igangsat i januar. Men først nu er der kommet en konkret dato for igangsættelsen af det meget omstridte projekt.

Det er Fredericia-firmaet SER Hegn, som skal stå for opsætningen af hegnet. De vandt et stort EU-udbud med en tilbudsvurdering for opsætningen, der lyder på 30,4 millioner kroner. Men de endelige omkostninger ved opsætningen af hegnet bliver dog højere, da der til beløbet kommer en række udgifter til andre afledte omkostninger.

Vildsvinehegnet
  • Vildsvinehegnet blev i juni 2018 vedtaget af et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, DF og Socialdemokratiet. Udover hegnet består aftalen blandt andet også af øget regulering af vildsvin, overvågning og skærpelse af bødeniveauet ift. lovovertrædelser, som har relation til smitterisiko for afrikansk svinepest og andre alvorlige husdyrsygdomme.
  • Hegnet bliver cirka 68 km langt, 1,5 meter højt og graves cirka 50 centimeter ned i jorden.
  • Det vil koste cirka 80 millioner kroner.
  • Hegnet forventes at stå færdigt i sidste halvdel af 2019.
  • Afrikansk svinepest er en smitsom virussygdom hos svin, som kan spredes til danske svinebesætninger via vildsvin. Det vil stoppe dansk svineeksport til lande uden for EU.

Frygt for svinepest

Vildsvinehegnet forventes at stå færdigt i efteråret 2019 og forventes at koste omkring 80 millioner kroner.

Vildsvinehegnet skal holde vildsvin ude af Danmark af frygt for, at den afrikanske svinepest kommer til Danmark. Et udbrud kan true den danske eksport af svinekød til lande uden for EU. Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet er der tale om en eksport på op imod 11 milliarder kroner årligt.

Naturstyrelsen forventer, at der på nuværende tidspunkt er omkring 100 vildsvin i Sønderjylland.

Så er der fundet en dato: Om få uger bliver omstridt vildsvinehegn sat op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce