Royal Run kommer til Sønderjylland i 2020

I 2018 løb Kronprins Frederik Royal Run i Esbjerg. I 2020 vender han tilbage til Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: John Randeris

Royal Run kommer til Sønderjylland i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2020 kommer Royal Run til en sønderjysk by. Hvilken by, der får fyldte gader og royalt besøg, er endnu ikke fastlagt.

Sønderjylland: Kronprins Frederik har mandag eftermiddag meddelt at Royal Run kommer til Sønderjylland til næste år, og at det enten bliver i Haderslev, Aabenraa eller Sønderborg. Det skriver TV Syd.

- Det er fantastisk. Det er det, vi har arbejdet på i de to år, hvor Royal Run har eksisteret. Vi var selvfølgelig skuffede over, at løbet ikke kom til Sønderjylland tidligere. Nu er det lykkedes. Det er kronen på værket, siger Per Hussmann fra Sport Event Syd.

Det er i forbindelse med 100-året i 2020 for genforeningen, at løbet kommer til Sønderjylland.

- Det er en flot gestus af kongehuset at komme til Sønderjylland i 2020 i forbindelse med genforeningen, siger han.

Vækker glæde

Per Hussmann blev ringet op i torsdags og spurgt, om han kunne arrangere et løb i Aabenraa i dag - et såkaldt Royal Side Run, så ville TV 2 stille om til løbet i forbindelse med, at nyheden fra kongehuset blev offentliggjort.

- Min første tanke var: Det var en kort frist. Men jeg var ikke i tvivl. Det kan vi godt, og så gik vi ellers i gang, fortæller Per Hussmann.

I dag kunne folk så møde op foran det gamle rådhus i Aabenraa og løbe enten "one mile" (1,609 kilometer) eller 5 km. Efter løbet i dag er det så i arbejdstøjet igen. - Nu er Royal Run kommet til Sønderjylland. Nu kommer det benhårde arbejde. Det handler om planlægning, planlægning og planlægning. Der er så mange aspekter, der skal tages hensyn til: Sikkerhed, ruter, trafik, parkering, frivillige. Det man ser på tv, er det mindste af det, siger Per Hussmann.

Også i projektsekretariatet, der varetager den overordnede koordinering af Genforeningen 2020, vækker det glæde, at løbet kommer til Sønderjylland.

- Vi er enormt glade. Vi har længe været optaget af, at genforeningen 2020 også skal have en folkelig side. Desuden ville vi gerne inddrage kongehuset og her falder det jo sammen på bedste vis, siger projektleder Simon Faber til TV Syd.

Royal Run kommer til Sønderjylland i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce