Regionen svigter eget mål for socialt ansvar: Har ikke skabt tilstrækkeligt med fleksjob

På seneste regionsrådsmøde kaldte regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen (S) det "dybt deprimerende", at regionen ikke formår at leve op til sin egen målsætning om flere fleksjob-ansættelser. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

Regionen svigter eget mål for socialt ansvar: Har ikke skabt tilstrækkeligt med fleksjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen må nu erkende, at den ikke når sit mål om at ansætte langt flere i fleksjob frem mod udgangen af 2019. Dybt deprimerende, mener politiker.

Målsætning: I 2016 kunne Region Syddanmark konstatere, at antallet af fleksjob på regionens sygehuse, sociale centre og i regionshuset var raslet ned siden 2010.

Således faldt antallet af fleksjob i regionen fra 462 til 358 fleksjob fra 2010 til 2016. Det svarer til, at der på seks år blev 104 færre fleksjob-ansatte i regionen, selvom det ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, er regionens opgave at hjælpe borgere med særlige psykiske eller fysiske udfordringer til et job, så de kan forsørge sig selv og få et meningsfyldt liv.

Derfor satte regionen sig i januar 2017 det mål, at antallet af fleksjob-ansættelser skulle være tilbage på 2010-niveau ved udgangen af 2019. Nu viser det sig dog, at regionen med al sandsynlighed ikke når i mål.

Fleksjob
  • Et fleksjob er en ansættelse, der tager hensyn til begrænset arbejdsevne på grund af helbredsmæssige forhold.
  • Arbejdsopgaver og arbejdstid bliver således tilpasset det, fleksjobberen kan klare.
  • Der findes fleksjob inden for alle brancher.
  • Det er kommunen, der bevilger fleksjob, og følgende kriterier skal være opfyldt:
  • Man skal være under folkepensionistalderen.
  • Kommunen skal vurdere, at ens arbejdsevne er væsentligt og varigt nedsat.
  • Alle muligheder for at opnå almindelig ansættelse gennem eksempelvis omplacering skal være undersøgt.

For ambitiøse

Regionens egne tal viser, at den på halvandet år har skabt 32 fleksjob, hvilket betyder, at der den 1. maj 2018 var 390 ansatte i fleksjob. Fremskriver vi tallet, lander vi på 425 fleksjob ved udgangen af 2019, og det er altså 37 færre end målsætningen på 462 fleksjob.

- Vi når ikke målet ved udgangen af 2019, erkender Kurt Espersen.

Han understreger, at regionen arbejder hårdt på at nå målet, men han vil ikke sætte et ny tidsramme op.

- Vi vidste godt, at målet var ambitiøst, men vi håbede og troede, at vi kunne nå det. Vi har stillet for store krav til os selv, og tidsintervallet har været for kort. Vi skal stadig nå målet, men jeg vil nødigt sige hvornår, siger Kurt Espersen, der ikke er i tvivl om, at der er et stort behov for flere fleksjob.

Kritiske røster

Da sagen blev behandlet på det seneste regionsrådsmøde inden sommerferien, var der skarp politisk kritik af udviklingen.

- Jeg synes, det er dybt deprimerende læsning, sagde regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen (S), som henviste til, at det er halvandet år siden, at regionen vedtog at øge antallet af fleksjobbere markant.

- Vi har hørt mange fine ord, men det er ikke omsat til konkret handling endnu. Som en stor offentlig arbejdsplads har vi en forpligtelse til at sikre personer med særlige behov en plads i fællesskabet, siger Jørn Lehmann Petersen.

Han foreslog særlige mentorer, der kan hjælpe de ansatte på særlige vilkår, og den idé fik blandt andet opbakning fra Vibeke Syppli Enrum (EL) og Thies Mathiesen (DF). Trods en mindre stigning i antallet af fleksjobbere betegnede sidstnævnte udviklingen som kedelig læsning, idet målet om at nå niveauet fra 2010 ved udgangen af 2019 forekommer urealistisk.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) mente, at udtrykket "dybt deprimerende" var en stramning, idet der er fremgang at spore. Der er således kommet ni procent flere i fleksjob siden oktober 2016.

- Men det kræver et stort arbejde og et vedvarende fokus, erkendte hun under regionsrådsmødet.

Støtte på vej

Set i bakspejlet burde regionen ifølge Kurt Espersen have stillet flere ressourcer til rådighed over for blandt andre sygehusene, dengang regionen satte sig målet.

- Vi gjorde ikke så meget andet end at henstille sygehusene og de øvrige enheder til, at der skulle ansættes flere personer på særlige vilkår. Vi har ikke klædt vores ledere godt nok på til opgaven, som kræver en særlig indsigt og omstilling, siger Kurt Espersen og lover, at regionen fremover vil stille viden og hjælp til rådighed fra regionens egen HR-afdeling.

Regionen svigter eget mål for socialt ansvar: Har ikke skabt tilstrækkeligt med fleksjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce