Regeringen nikker endeligt ja til lægeuddannelse i Esbjerg

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg udvides og renoveres. Der skal blandt andet gøres klar til de mange kandidatstuderende i medicin, som om få år bliver en stor del af hverdagen på sygehuset. Arkivfoto: Chresten Bergh

Regeringen nikker endeligt ja til lægeuddannelse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De studerende, der til sommer kommer ind på lægeuddannelsen på Syddansk Universitet, får mulighed for at tage kandidatdelen i Esbjerg. Det ligger fast, efter at der nu er blevet givet grønt lys til at uddanne læger i Esbjerg. I alt 30 lægestuderende kan hvert år få denne mulighed.

Sag: De første medicinstuderende vil om få år indtage Esbjerg og dermed give området bedre mulighed for på længere sigt at afhjælpe lægemanglen.

Fredag eftermiddag meddelte Syddansk Universitet (SDU), som skal uddanne lægerne, at tre ministerier har nikket endelig ja til, at der kan uddannes læger i Esbjerg. De første vil være færdiguddannede i 2025.

Det betyder, at af de nye medicinstuderende, som starter på deres medicinuddannelse den 1. september 2019, får 30 af dem mulighed for at vælge at tage sidste halvdel af deres uddannelse i Esbjerg.

Uddannelsen lander i Esbjerg efter et intensivt arbejde mellem SDU, Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune.

- Med denne mulighed giver vi 30 kandidatstuderende mulighed for at lære Esbjerg, og Vest- og Sydjylland at kende, således at de kan drage nytte af det fortrinlige læringsmiljø som i høj grad allerede findes, og at de samtidig kan få øjnene op for de fantastiske muligheder, der er for at etablere sig med et godt liv, tæt på både natur og byliv, siger dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, der står for lægeuddannelsen, i en pressemeddelelse.

Sagen kort
De unge, der er interesseret i at læse til læge, kan allerede til sommer søge ind på lægeuddannelsen i Esbjerg med optag til 1. september.Første del - bachelordelen - skal læses i Odense på den eksisterende lægeuddannelse og anden del - kandidatdelen - skal læses og afsluttes i Esbjerg.

Der skal fremover optages 30 kandidatstuderende om året, og da kandidatuddannelsen varer tre år, vil det betyde, at op i mod 90 medicinstuderende hele tiden vil have deres gang på Sydvestjysk Sygehus fra 2022. De første læger forventes at være færdiguddannede i 2025.

Lægemangel

Region Syddanmark har også kæmpet for en medicinuddannelse i Vestddanmark som en af løsningerne på den lægemangel, som regionen længe har kæmpet med.

- Etableringen af lægeuddannelsen er et af grebene, der kan afhjælpe manglen på læger både på sygehusene og hos de praktiserende læger i det sydlige Jylland. Erfaringer viser nemlig, at mange nyuddannede læger bliver i den landsdel, hvor de har læst. Her finder de en bolig, venner og måske stifter de familie, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Region Nordjylland har indtil videre haft stor glæde af den lægeuddannelse, der for få år siden blev etableret i Aalborg. Størstedelen af de nyuddannede bliver i området.

Forberedelser

Siden parterne tidligere på året fik politisk tilsagn om opbakning til lægeuddannelsen, har forberedelserne været i fuld gang med ansættelser af undervisere i Esbjerg og afdækning af, hvordan der kan skaffes plads til de kommende studerende i Esbjerg. Der skal investeres en del midler i de nye stillinger, og undervisningsplanlægningen og etableringen af lokaler bliver en større investering.

Administrerende direktør på Sydvestjysk Sygehus Per Busk ser frem til at få medicinstuderende til sygehuset.

- De nye undervisningslokaler kommer til at være centralt placeret på Sydvestjysk Sygehus, så de studerende kommer tæt på underviserne og de kliniske miljøer. Som studerende i Esbjerg vil man få en mentor under hele uddannelsen, og man bliver tilknyttet en stamafdeling, så man fra starten er en del af afdelingernes hverdag, siger direktøren.

Planen er desuden at styrke forskningsindsatsen i den jyske del af Region Syddanmark, idet de nye undervisere vil have en forskningsmæssig tilknytning til SDU. Sygehuset i Esbjerg og også de andre sygehuse i det sydlige Jylland skal levere undervisere til den nye kandidatuddannelse.

Regeringen nikker endeligt ja til lægeuddannelse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce