Regeringen dropper at udlicitere foreningers kantiner

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har droppet at udlicitere foreningers kantiner.(Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix)

Regeringen dropper at udlicitere foreningers kantiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ikke længere arbejdet på at udlicitere foreningers kantiner. Det svarer økonomi- og indenrigsministeren i et skriftligt svar. Det vækker glæde hos både SF og DIF.

Udlicitering: Foreninger, der frygtede, at deres kantiner var i fare for at blive udliciteret, kan nu ånde lettet op. I en arbejdsgruppe nedsat af regeringen for at bekæmpe ulige konkurrence mellem det private erhvervsliv og det offentlige kiggede man på muligheden for at udlicitere foreningers kantiner. Det skabte stort postyr. Idrætsforeninger i Aarhus Kommune brokkede sig, og SF kaldte økonomi- og indenrigsministeren i samråd. Der bliver dog ikke arbejdet videre på forslaget.

Det fremgår af et svar fra økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) til et spørgsmål stillet af folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen (SF).

"Jeg kan oplyse, at der er tale om et forslag, som er indgået i et foreløbigt bruttokatalog over mulige begrænsninger af kommunalfuldmagt- og myndighedsfuldmagtsregler om erhvervsvirksomhed som led i arbejdet med fair og lige konkurrence. Der er ikke tale om et forslag, som regeringen støtter eller ønsker at arbejde videre med. Jeg kan således besvare spørgsmålet bekræftende," svarer Simon Emil Ammitzbøll-Bille i det skriftlige svar.

Vækker glæde

SF har været meget kritisk over for forslaget. Karina Lorentzen(SF) kaldte det i en pressemeddelelse "gift for foreningslivet", fordi forslaget ville fjerne den offentlige støtte, og fordi mange foreninger beskæftiger frivillige med kantinen og samtidig tjener en smule på det. Derfor er hun også tilfreds med, at forslaget er droppet.

- Jeg er meget tilfreds. Jeg synes, vi skal huske på, at de frivillige er drivkraften og nerven i foreningerne, så det kan ikke nytte noget at stække deres arbejde, siger hun.

Hos Danmarks Idrætsforbund(DIF) ser man også positivt på, at forslaget er taget af bordet.

- Det er vi selvfølgelig glade for. Der er faldet ro på igen, for det var ved at skabe lidt usikkerhed i nogle foreninger, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

- De af vores foreninger, der havde hørt, at det måske ville blive til et forslag, kom til at spekulere over, hvad det ville betyde for deres forening og den dagligdag, de har. Så det, at forslaget er taget af bordet, gør, at den usikkerhed er fjernet, siger han.

Regeringen dropper at udlicitere foreningers kantiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce