Presset chauffør: Jeg sov stort set ikke til sidst

Brian Nielsen sagde sit job som chauffør op på grund af alt for lange vagter til en meget lav løn. Foto: Søren Gylling

Presset chauffør: Jeg sov stort set ikke til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange arbejdsdage og en lille løn er ikke ukendte begreber for den 25-årige Brian Nielsen, der har reageret på gårsdagens artikel, hvor en 18-årig chauffør kørte i 19 timer med kun én tissepause.

Transport: Den 25-årige Brian Nielsen fra Kolding kan sagtens nikke genkendende til de pressede arbejdsforhold, som chauffør Alex Brix Andersen i en artikel i gårsdagens avis beskriver i forbindelse med sin ansættelse i Kisser's Kurer Kørsel i Christiansfeld.

Brian Nielsen begyndte at arbejde hos Westphal Transport i Mølby ved Sommersted den 2. februar 2018. På grund af arbejdspresset valgte Brian Nielsen at sige sit arbejde op, og han havde sidste arbejdsdag den 3. juni 2018.

- Jeg kørte om dagen. Jeg mødte som regel ind klokken 6, men var tit først hjemme klokken 20-21. Og nåede du ikke det hele, så havde du ham (chefen, red.) i røret med det samme. Det skulle hele tiden være større, vildere og bedre. Jeg sov stort set ikke til sidst, fordi jeg hele tiden lå og spekulerede, fortæller Brian Nielsen, der de seneste fire-fem år har arbejdet i transportbranchen, men det er første gang, han har oplevet så pressede arbejdsvilkår som ved sin nu tidligere arbejdsgiver.

Brian Nielsen beskriver sit arbejde hos Westphal Transport på følgende måde: "Biler, der er totalt proppede og læsset alt for tungt. Kunder, der er utilfredse over, at man kommer for sent, og kontoret, der ringer og brokker sig over, at man ikke når det inden tidsfristen. Alt for mange timer og for lille løn. Alt er bare en total stresset hverdag, og der er ikke meget styr på noget fra deres side."

Sagde sit job op

Brian Nielsen valgte som nævnt at forlade jobbet, fordi han ikke ville leve med det store arbejdspres.

- Jeg har så hørt, at de nu har to biler til alt det, jeg nåede selv, fortæller Brian Nielsen, der mandag valgte at kontakte sin fagforening, 3F i Kolding. Her bekræfter faglig sekretær Leif Hansen, at han har talt med Brian Nielsen og kigger på sagen.

- Ja, den ligger her på mit bord, og den gør jeg noget ved, siger Leif Hansen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med direktør for Westphal Transport, Michael Westphal, der ikke har nogen kommentarer til Brian Nielsens udlægning af arbejdsforholdene hos transportfirmaet.

På jv.dk har flere kommenteret artiklen omkring Kisser's Kurer Kørsel. Blandt andet Paul Erik Andersen, der skriver: "Velkommen i transportbranchen. Jeg kørte for et firma i Vejen. Mødte klokken 02.30-03.00 og havde fri igen henad kl. 16-17 nogle gange senere. Gods på op til 200 kilo er helt normalt at skulle flytte med håndkraft for eksempel 3 m lange radiatorer." Han slutter sin kommentar med ordene "Transportbranchen er ikke for alle."

Presset chauffør: Jeg sov stort set ikke til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce