Politikere afviser egenbetaling af Carl Holst-rapport

Regionsrådet skal på mandagens møde diskutere, hvorvidt politikerne selv skal betale for endnu en undersøgelse af Carl Holst. Arkivfoto: Louise Koustrup

Politikere afviser egenbetaling af Carl Holst-rapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye Borgerlige vil sende en advokatregning på 90.000 kroner videre til regionsrådspolitikerne. De afviser på forhånd forslaget. Heller ikke Venstre, som ellers er imod advokatundersøgelsen, bakker op om egenbetaling.

De 23 politikere i regionsrådet, som har vedtaget at få endnu en advokatundersøgelse af muligheden for erstatning fra Carl Holst, bør selv til lommerne og dele udgiften på i første omgang 90.000 kroner.

Det mener Holger Gorm Petersen (Nye Borgerlige), som har stillet forslaget om egenbetaling til regionsrådsmødet på mandag. Forslaget er dog på forhånd nedstemt. Venstre, som ellers har afvist at bakke op om en ny undersøgelse, mener ikke, at politikerne selv skal betale.

- Vi gør opmærksom på, at vi er uenige i, at der skal laves en ny vurdering, men vi følger flertallet. Vi har tænkt os at følge de generelle spilleregler, og det indebærer, at man ikke selv betaler. Når nu, der er et flertal for en ny vurdering, og det i øvrigt ligger inden for de lovgivningsmæssige rammer, accepterer vi det, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Venstre mener, at sagen er tilstrækkeligt oplyst, og at det derfor er unødvendigt at bruge midler på yderligere undersøgelser.

Sagen kort
Rigsadvokaten konkluderede i marts i år, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at løfte bevisbyrden mod tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), som blandt andet blev undersøgt for at have brugt en regionsansat til at føre personlig valgkamp for sig. Politiet konkluderede, at den ansatte havde brugt noget af sin arbejdstid på at føre valgkamp for Carl Holst, men at vedkommende omvendt havde arbejdet i sin fritid.Derfor kunne det ikke med sikkerhed dokumenteres, at der var sket misbrug af regionens midler. Regionens jurister konkluderede i maj, at der ikke var grundlag for at køre en erstatningssag mod Carl Holst.

Et flertal bestående af SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti har besluttet at få en ekstra vurdering fra et advokatfirma. Det koster 90.000 kroner.

Der forventes at ligge en rapport klar om knap en måned.

Komisk

I Dansk Folkeparti, der er et af partierne bag ønsket om endnu en advokatrapport, ryster Thies Mathiasen på hovedet af Holger Gorm Petersen.

- Jeg synes, det lyder komisk. Vi har da også før foretaget eksterne undersøgelser af noget, hvor vi så er kommet til andre konklusioner end den, som regionen først er kommet til, siger partilederen.

Socialdemokratiet fastholder, at der er brug for endnu en vurdering af sagen omkring den tidligere regionsrådsformand, selvom regionens jurister har vurderet, at der ikke er grundlag for at rejse et erstatningskrav.

- Vores jurister har en specialviden om regionens arbejdsområder. Det her er på kanten af, hvad man kan forlange, at vores jurister skal vide. Derfor synes jeg, det er ok, og vi har så også fået Ankestyrelsens ord for, at det er inden for rammerne, siger forretningsudvalgsmedlem Karsten Uno Petersen (S). Han henviser til, at Ankestyrelsen i slutningen af juli vurderede, at regionen lovligt kan bruge penge på en ny undersøgelse, selvom sagen er blevet undersøgt af regionens jurister. 

Politikere afviser egenbetaling af Carl Holst-rapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce