Plaget af kragefugle? Løsningen er en død råge

Foto: Kåre Welinder

Plaget af kragefugle? Løsningen er en død råge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerneskallen er begyndt at titte frem.

Den rådnende råge er ret ulækker, som den spiddet på sin jernpind spændt fast midt i bedet under fuglehuset i mine forældres baghave, hvor børn leger lystigt omkring, gråspurve kvidrer og skader, duer, solsorte og en enkelt dompap også holder til.

Men den sorte kragefugl er naglet fast af en årsag.

Haven og de omkringliggende træer har ofte været plaget af larmende råger, der ødelægger det for havens andre fugle, men på utrolig vis forsvinder de, når man hænger en død artsfælle op i haven.

Min far har tidligere forsøgt at jage dem væk med tennisbolde og træstykker, men de er med næsvise skræp kommet igen kort efter.

Men en død råge holder dem væk. Er der ingen, vender flokken tilbage.

Min mor kan ikke huske, hvor hun har hørt rådet, men hun fandt en død råge i en rundkørsel, tog den med hjem og hang den op.

Effekten var der med det samme. Nabolandmanden troede ikke på det, men hang alligevel to døde råger op ved sin silo.

Kort efter forsvandt rågekolonien fra de nærliggende trætoppe.

Jeg har talt med en erfaren jæger, som godt kender til rådet, men ikke aner, hvorfor det er så virkningsfuldt, for med mange andre fugle og dyr virker det ikke. En død gråspurv holder ikke andre gråspurve væk og en død dræbersnegl holder desværre ikke andre dræbersnegle stangen, men kragefugle skulle være klogere, og bliver derfor mere berørt af en død artsfælle.

Mine forældre ved godt, de ikke må skyde fuglen for at hænge den op. De genbruger dem, de finder og deler lidt med naboerne, ligesom mine børn også altid lige skal ned og tjekke graden af forrådnelse, når de besøger bedstemor og bedstefar.

Jeg vil virkelig gerne vide om, hvorfor det sker, men har ikke kunnet finde et fyldestgørende svar. Er det et tilfælde, at det virker nær mine forældres baghave, eller kan man udvide konceptet og hænge døde råger op i store skovområder, der virkelig er plaget af larm? Og må man gøre det? Har EU mon et rågeophængningsregulativ, der forhindrer dette, og gælder dette i så fald i mine forældres baghave?

Nogen der ved noget?

Foto: Kåre Welinder
Foto: Kåre Welinder

Plaget af kragefugle? Løsningen er en død råge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce