Økonomiaftale på plads: Ansatte og patienter undgår sparekniv

Regionens personale og patienter kommer sandsynligvis ikke til at mærke til besparelser i 2020, ifølge Region Syddanmark. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Økonomiaftale på plads: Ansatte og patienter undgår sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter økonomiaftalen for 2020 er kommet på plads, skriver Region Syddanmark, at regionen undgår en sparerunde i 2020. Det skyldes, at regionerne har fået en ekstrabevilling til sundhedsområdet på 1,5 milliarder kroner.

Regionalt: Patienter og ansatte på regionens sygehuse undgår med al sandsynlighed besparelser i 2020 på grund af den nye økonomiaftale.

Flere patienter, dyrere medicin og et hårdt presset personale. Udviklingen i sundhedsvæsenet har budt på flere udgifter gennem årene, mens regionerne har beklaget sig over, at pengene ikke er fulgt med.

Onsdag præsenterede regeringen og Danske Regioner økonomiaftalen for 2020, som søger at komme problemerne på sundhedsområdet til livs med en ekstra bevilling på 1,5 milliarder kroner. Det er den højeste ekstrabevilling, der er givet til regionerne siden finanskrisen, siger Stephanie Lose (V).

- Jeg er godt tilfreds med aftalen. Det er vigtigt, at økonomien i sundhedsvæsenet ikke bare rustes til at rumme de udgifter, der kommer af, at vi bliver flere ældre, men også giver plads til at videreudvikle vores sundhedstilbud på højt niveau og tæt på borgerne. Vi får med aftalen mulighed for at give sundhedsvæsenet et pænt løft, siger regionrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Det videre forløb
Regionsrådet vil den 11. september få en gennemgang af økonomiaftalen.Forretningsudvalget skal 1. behandle Region Syddanmarks budget for 2020 den 18. september.

Regionsrådet vedtager efter planen budgettet på mødet den 28. oktober.

Kilde: Region Syddanmark

Ingen omprioritering

I aftalen har parterne også skilt sig af med det såkaldte omprioriteringsbidrag på regional udvikling og sundhedsområdet, hvor kommunerne altså ikke længere skal spare driftsomkostninger.

Både Socialdemokratiet og Danske Regioner har egentlig haft et ønske om at støtte sundhedsvæsenet med to milliarder kroner, men finansminister Nicolai Wammen ser denne økonomiaftale som et skridt på vejen til at til at tilføje det fulde milliardbeløb til sundhedsområdet.

Økonomiaftale på plads: Ansatte og patienter undgår sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce