Nyudnævnt minister underskriver ny aftale for Vadehavet

Miljø- og fødevareministeren er taget til Holland for at underskrive en ny deklaration om Vadehavet med Tyskland og Holland. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.

Nyudnævnt minister underskriver ny aftale for Vadehavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På fredag underskriver Jakob Ellemann-Jensen (V) en ny deklaration om Vadehavet med Tyskland og Holland på sin første udlandstur som minister

Politik: Den nyudnævnte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens første udlandsrejse vil være i Syd- og Sønderjyllands tjeneste. Torsdag rejser ministeren til Leeuwarden i Holland for at underskrive en ny samarbejdsaftale om Vadehavet med Tyskland og Holland. Det oplyser miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Vadehavet er verdens største tidevandsområde og det eneste havområde i Danmark, der er udpeget som Unescos Verdensarv. Det er et stykke uvurderlig natur, som vi heldigvis har et godt og mangeårigt samarbejde med de andre Vadehavslande om at beskytte. Jeg ser frem til at begynde en ny etape af det samarbejde, når jeg underskriver deklarationen på fredag, siger Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen.

Aftalen er ikke den første af sin slags. Samarbejdet mellem de tre Vadehavslande sker på nationalt og lokalt niveau og er forankret i fireårige aftaler. I år er det 40 år siden, at samarbejdet blev etableret og fem år siden, at den danske del af Vadehavet blev udpeget til Verdensarv.

- Det er en ære på min første udlandsrejse som minister at sætte retning for en dansk naturperle med global betydning. Det er et unikt område og en uvurderlig rasteplads for trækfugle. Samtidig er det en fantastisk attraktion i det sønderjyske, som hvert år trækker titusinder af besøgende. Den stærke lokale forankring sikrer en god udvikling i området, og jeg ser potentiale for, at det kan blive et regulært hot spot for bæredygtig turisme, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Stærkt samarbejde

Den nye aftale møder glæde hos de fire vadehavskommuner, Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde kommuner.

- Det brede og tætte samarbejde omkring Vadehavet foregår lokalt, regionalt såvel som internationalt, og det er en stor styrke i forhold til udviklingen og beskyttelsen af vores område. Det er med til at synliggøre værdierne i Vadehavet og verdensarven, hvilket bringer aktørerne sammen om lokale initiativer men også på tværs af landegrænser, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg Kommune i pressemeddelelsen.

Den danske del af vadehavet er ca. 1240 kvadratkilometer og strækker sig fra grænsen op til Blåvandshuk.

Nyudnævnt minister underskriver ny aftale for Vadehavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce