Ny rekord: Flere syddanskere er kommet i arbejde

Det går fremad med beskæftigelsen i flere syd- og sønderjyske kommuner. Blandt andet i Kolding og Vejen kommuner har de formået at oprette flere fuldtidsstillinger i løbet af 2018. Arkivfoto: Kim Rune

Ny rekord: Flere syddanskere er kommet i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går generelt godt med beskæftigelsen i flere af de syd- og sønderjyske kommuner. Særligt i Kolding Kommune er væsentlig flere kommet i arbejde, og det glæder borgmester Jørn Pedersen (V), der peger på, at samarbejdet på tværs af både virksomheder, jobsøgende og kommunen er nøglen til det gode resultat.

Ny rekord: Det går fremad med antallet af personer, der hver dag tager på arbejde i det syd- og sønderjyske. I otte ud af ti kommuner er beskæftigelsen steget inden for det seneste år. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv. I Kolding Kommune er det faktisk gået så godt med at skabe nye jobs i første kvartal af 2018, at kommunen har sat ny beskæftigelsesrekord siden 2008.

- Vi har haft rigtig meget fokus på at sætte ind der, hvor der har været brug for arbejdskraft i samarbejde med både de jobsøgende og virksomhederne. Så hvis der ikke er brug for folk, der eksempelvis har et truckcertifikat, er der ingen grund til, at de jobsøgende bruger tid på at tage det. Så er det i stedet et andet sted, de skal bruge deres kræfter på at uddanne sig specifikt til, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V).

Kolding topper listen i hele Syd- og Sønderjylland med en beskæftigelsesvækst over det seneste år på 2,8 procent, svarende til at 1196 fuldtidsstillinger er blevet oprettet, hvoraf de 334 af dem er i løbet af første kvartal i 2018.

Antal beskæftigede i Syd- og Sønderjylland
Vejen: 16211 (160).Varde: 16240 (-91).Kolding: 43300 (334).Sønderborg: 27110 (131).Aabenraa: 24291 (-37).Haderslev: 18191 (-19).Billund: 15813 (4).Tønder: 12300 (-65).Esbjerg: 47894 (-69).Fanø: 657 (7)Tallet i parentes indikerer væksten i 1. kvartal af 2018.

Kilde: Dansk Erhverv

Det sociale ansvar

Borgmesteren peger desuden på, at der også kan være andre ting, der spiller ind.

- Vi har haft succes med såkaldte job-dates, hvor de jobsøgende har mulighed for at møde virksomhederne direkte, og det giver alt andet end lige et bedre indtryk hos virksomhederne, at man mødes personligt, siger Jørn Pedersen, der dog også peger på, at der fortsat er plads til forbedringer forskellige steder i kommunen:

- Vores virksomheder er gode til at tage et socialt ansvar, men vi har fortsat en udfordring blandt andet omkring vores ghettoområder. Der skal vi fortsat blive bedre til at hjælpe til, at folk kommer i arbejde, siger Jørn Pedersen.

Varierende resultater

Det er ikke kun i Kolding, at det går godt med beskæftigelsen i det syd- og sønderjyske. Vejen Kommune følger på andenpladsen efter Kolding med en vækst på to procent, svarende til at 312 fuldtidsstillinger er blevet oprettet, hvilket også er beskæftigelsesrekord. Her er de 160 oprettet inden for de første tre måneder af året. I Sønderborg og Haderslev har der ligeledes været fremgang i antallet af oprettede fuldtidsstillinger med henholdsvis 616 og 418 stillinger.

Esbjerg og Tønder har som de eneste kommuner haft tilbagegang over det seneste år. I Tønder Kommune er der således forsvundet 43 fuldtidsstillinger, mens der i Esbjerg er forsvundet 556 fuldtidsstillinger i løbet af det seneste år.

Ny rekord: Flere syddanskere er kommet i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce