Ny ledelse besøger VUC Syds ansatte mandag

Mandag får VUC Syd besøg af formanden for det midlertidige styre. Arkivfoto: Jacob Schultz.

Ny ledelse besøger VUC Syds ansatte mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag får ansatte på VUC Syd besøg af formanden for det nye styre bag den skandaleramte uddannelsesinstitution, som bliver orienteret om fremtiden.

Sag: Mandag får ansatte på VUC Syd formentlig svar på nogle af de spørgsmål, de har på baggrund af de seneste dages udvikling på deres uddannelsesinstitution. Tirsdag blev bestyrelsen afsat, da Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) mistede tilliden til den. Driften er i alvorlig fare, lød det fra styrelsen. Et nyt styre på fire personer er indsat med formanden for Campus Bornholm, Laust Joen Jakobsen, med årelang erfaring fra uddannelsessektoren i spidsen.

Mandag er han på rundtur i Sønderjylland, hvor han sammen med direktør Asbjørn Nielsen besøger VUC Syds lokationer og orienterer om det arbejde, som styret nu er gået i gang med. Om ti dage skal det give en foreløbig status til styrelsen, og frem til den 15. oktober skal styret løse seks konkrete udfordringer på stedet, herunder komme med løsninger til hvordan økonomien rettes op.

Sagen kort
  • Tirsdag blev VUC Syds bestyrelse afsat af Undervisningsministeriet, som i stedet indsatte et midlertidigt styre.
  • Begrundelsen var, at bestyrelsen samt den tidligere bestyrelse, som Haderslev-borgmester H.P. Geil (V) var formand for, har bragt skolens fremtidige drift i fare.
  • Det midlertidige styre skal hurtigst muligt og senest 15. oktober kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation, så Stuk kan træffe en beslutning om, hvorvidt VUC Syd kan fortsætte sin drift.
  • Torsdag afslørerede en aktindsigt, at lønnen til flere ansatte og finansieringen af studieture i august var i fare.
  • Desuden blev kom det også frem, at VUC Syds bestyrelse ifølge Stuk siden 2. juli har kendt til de alvorlige økonomiske problemer uden at kontakte ministeriet.

Alvorlig situation

Laust Joen Jakobsen udtalte tirsdag, da det nye styre blev indsat, at der er tale om en meget alvorlig situation på VUC Syd. Han og de tre øvrige nyindsatte i styret har fået overdraget en lang række dokumenter om VUC Syds situation og har brugt de første dage på at sætte sig ind i sagen.

Fredag oplyste han til JydskeVestkysten, at han ønsker at orientere ansatte, før han udtaler sig om sagen i offentligheden. Han tilføjer dog, at både grundlaget og målet for styret er klart: Situationen er meget alvorlig, og hurtigst muligt skal omfanget af problemerne afdækkes, hvorefter styret skal forsøge at finde ud af, hvordan man bedst muligt formår at bringe VUC Syd tilbage på sporet.

Ny ledelse besøger VUC Syds ansatte mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce