Ny fyringsrunde: 51 ansatte på VUC Syd har fået fyreseddel

51 medarbejdere fik tirsdag en påtænkt afskedigelse på økonomisk trængte VUC Syd. Foto: Jacob Schultz

Ny fyringsrunde: 51 ansatte på VUC Syd har fået fyreseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

51 medarbejdere fik tirsdag en påtænkt afskedigelse på økonomisk trængte VUC Syd. I alt nedlægges 63 stillinger.

Fyringer: VUC Syd udleverede tirsdag 51 fyresedler til ansatte på den skandaleombruste skole. VUC Syd offentliggjorde 25. oktober, at skolen skulle fyre 60 medarbejdere.

Udover de 51 påtænkte afskedigelser, er der fundet 12 stillinger via frivillige fratrædelser, skriver skolen i en pressemeddelelse. Dermed nedlægges i alt 63 stillinger på VUC Syd.

Der er tale om 21 AVU-lærerstillinger, mens de øvrige stillinger fordeler sig på tekniske og administrative funktioner. Der er nu en høringsperiode frem til november, hvor medarbejderne kan komme med indsigelser mod afskedigelserne.

Da der er tale om personalesager, har VUC Syd ikke yderligere kommentarer til de påtænkte afskedigelser, skriver skolen.

Sagen kort
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte 11. september bestyrelsen på VUC Syd, som dermed kun nåede godt fire måneder på posten.
  • Stuk mente ikke, at planen for genopretning af den økonomisk trængte uddannelsesinstitution var tilstrækkelig.
  • Samtidig havde VUC Syd ikke informeret Stuk om de økonomiske problemer, da det stod bestyrelsen klart i begyndelsen af juli.
  • Stuk indsatte derpå et midlertidigt styre på fire personer, som frem til den 15. oktober skulle løse en række konkrete opgaver. Den frist er blevet forlænget til 15. januar.
  • Styret skal blandt andet danne sig et overblik over VUC Syds likviditetsbehov og sikre, at der er penge til driften.
  • 27. september var VUC Syd nødt til at låne 5,5 millioner kroner af Undervisningsministeriet for at sikre, at VUC Syd havde økonomi til at overleve indtil 15. oktober.

Anden fyringsrunde

VUC Syd har tidligere meldt ud, at fyringerne skyldes et faldende elevtal og et forventet underskud på 60 millioner kroner i 2018 og 50 millioner kroner i 2019.

Det er ikke første gang i år, at der skal fyres medarbejdere på VUC Syd. 19. juni fik 47 medarbejdere at vide, at de skulle fyres i en fyringsrunde, hvor i alt 71 stillinger skulle nedlægges. I høringsperioden blev en række fyringer dog trukket tilbage, og i alt 34 medarbejdere fik en fyreseddel.

Ny fyringsrunde: 51 ansatte på VUC Syd har fået fyreseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce