Nu kan der snart bydes på at bygge vildsvinehegn

Naturstyrelsen har offentliggjort udbuddet af det 68 kilometer lange vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse. Arkivfoto.

Nu kan der snart bydes på at bygge vildsvinehegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturstyrelsen har offentliggjort udbuddet på det 68 kilometer lange vildsvinehegn ved grænsen. Der er ansøgningsfrist 17. august.

Udbud: I løbet af de næste dage, kan Europæiske hegnsproducenter begynde at lægge bud ind på at bygge det 68 kilometer lange vildsvinehegn, som skal etableres ved den dansk-tyske grænse.

Naturstyrelsen har netop offentliggjort udbuddet og oplyser i en pressemeddelelse, at det er opdelt i to delkontrakter. Udbuddet indeholder optioner om blandt andet vedligehold. Det vil sige, at den hegnsproducent, der vinder kontrakten, får førsteret til at stå for vedligehold af hegnet.

Interesserede hegnsproducenter må dog vente lidt endnu, før der kan afgives bud. Torsdag eftermiddag var der endnu ikke åbent for den digitale afgivelse af bud. Det skyldes, at udbuddet først skal offentliggøres i EU-tidende, og der åbnes derfor senest for afgivelse af bud 15. juli.

Vildsvinehegnet
Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde den 22. marts en politisk aftale, hvor de vil bygge et hegn ved den dansk-tyske grænse for at holde vildsvin og den afrikanske svinepest ude.Hegnet bliver 68 km langt, 1,5 meter højt og graves cirka 50 centimeter ned i jorden.

Det vil koste cirka 70 millioner kroner. Industrien vil bidrage til betalingen af hegnet.

Omstridt hegn

Et stort flertal i Folketinget vedtog i juni planerne om at bygge det 68 kilometer lange og halvandet meter høje omstridte hegn, som skal holde vildsvin og den afrikanske svinepest ude af Danmark. Et udbrud af afrikansk svinepest kan koste dansk landbrug en årlig eksport på 11 milliarder til lande uden for EU. Hegnet har mødt solid modstand fra flere sider, da flere frygter, at det vil gå ud over dyrelivet, det dansk-tyske samarbejde, og da omkring 100 grundejere får eksproprieret en del af deres grund for at gøre plads til hegnet.

Der er deadline for at indgive bud på hegnet 17. august. Hegnet forventes at koste 70 millioner kroner.

Nu kan der snart bydes på at bygge vildsvinehegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce