Nu begynder de første borgermøder om ny midtjysk motorvej

De første møder om en ny midtjysk motorvej begynder i juni. For 40 millioner kroner laves en VVM-undersøgelse af en ny motorvej på strækningen Give-Billund-E20-Haderslev. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Nu begynder de første borgermøder om ny midtjysk motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet tager første skridt i retningen mod at kortlægge en ny midtjysk motorvej med tre borgermøder i Christiansfeld, Lunderskov og Billund. Her kan borgere høre mere om projektet og give deres besyv med til den største VVM-undersøgelse

Den kan komme til at strække sig 180 kilometer langs den jyske højderyg fra Haderslev op til Hobro, og den samlede sum på projektet kan lyde på over 20 milliarder kroner. Den nye midtjyske motorvej er et kæmpe projekt. Og det kommer til at påvirke borgere, som bor tæt på motorvejens eventuelle linjeføring. Vejdirektoratet inviterer derfor til borgermøder i Christiansfeld, Lunderskov og Billund om strækningen Give-Billund-E20-Haderslev, hvor man laver en omfattende VVM-undersøgelse - den største i Vejdirektoratets historie. 

Til møderne kan borgere høre mere om projektet, undersøgelserne og give deres besyv med til, hvilke hensyn der skal tages, inden Vejdirektoratet begynder at skitsere en mere konkret motorvejslinje. Det fortæller Leif Hald Pedersen fra Vejdirektoratet. Han er en af projektlederne bag den nye midtjyske motorvej.

- Vi vil gerne have borgenes mening om, hvad vi skal være opmærksom på i vores undersøgelser. Til møderne kommer vi ikke til at fortælle, hvor vejen skal gå, for det ved vi ikke endnu. Det er desværre til gene for mange grundejere og huskøbere i området. Men det er et kæmpe projekt, og vi kan ikke lægge os fast på en linje endnu, siger han.

Selvom der ikke er en fastsat motorvejslinje fra Give til Haderslev, så vil det stadig være en god idé at deltage, forklarer projektlederen.

- Vi vil gerne høre alle og så tidligt i processen som muligt, så vi kan tage argumenterne med i vores videre arbejde, siger Leif Hald Pedersen.

 

Borgermøder - hvor og hvornår?
De tre infomøder om VVM-undersøgelsen af en ny motorvej på strækningen Give-Billund-E20-Haderslev afholdes henholdsvis: 

Torsdag den 8. juni kl. 19.00 - 21.00 i CUBEN Christiansfeld

Onsdag den 14. juni kl. 19.00 - 21.00 i Lunderskov Hallen

Torsdag den 15. juni kl. 19.00 - 21.00 i Billund Idrætscenter

På borgermødet vil Vejdirektoratet orientere om VVM-undersøgelsen og beskrive det videre arbejde med at undersøge de forskellige løsninger. På mødet vil der være mulighed for at stille spørgsmål til undersøgelsen og komme med forslag til forhold, som Vejdirektoratet skal være særligt opmærksom på i arbejdet med projektet.

Høringsperiode: 

Du kan indgive høringssvar til den første del af projektet frem til den 1. september 2017. Du kan skrive og sende dit høringssvar på www.vejdirektoratet.dk/midtjysk

Op til 80 kilometer skal nøje undersøges

Lige nu er man i projektet i gang med VVM-undersøgelser, der vil strække sig mellem 2017 og 2019. I efteråret 2017 begynder Vejdirektoratet at skitsere eventuelle linjer. I 2018 går miljørådgivere i marken for at undersøge, om der er noget beskyttet natur og dyreliv, som der skal tages hensyn til.

- Borgere, som kan risikere at få besøg af en biolog på deres ejendom, vil få et brev fra os. Vi skal lave en VVM-undersøgelse på en strækning op til 80 kilometer. Det er den største VVM-undersøgelse i Vejdirektoratets historie. Det betyder også, at der er mange grundejere, som bliver berørt, siger Leif Hald Pedersen.

I sommeren 2019 vil der være nye borgermøder, når VVM-rapporten er færdig. Og her vil Vejdirektoratet fremlægge konkrete linjer og resultaterne fra VVM-undersøgelserne. Igen får borgerne mulighed for at komme med indsigelser og bemærkninger til nye borgermøder. Undersøgelsen vil danne grundlag for, hvorvidt politikerne beslutter at gå videre med projektet og etablere en ny midtjysk motorvej.  

Nu begynder de første borgermøder om ny midtjysk motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce