Mogens Palle 85 år: En af spillets store mestre

Mogens Palle har i en menneskealder kæmpet for at holde liv i dansk professionel boksning. Her ses han sammen med sin tidligere bokser Brian Nielsen. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Mogens Palle 85 år: En af spillets store mestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Palle. Ingen over og ingen ved siden af i dansk professionel boksning, som den garvede matchmaker, promotor og manager har drevet frem i en menneskealder.

Hvor ville legetøj være uden Lego? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvor dansk professionel boksning ville være uden Mogens Palle.

I en menneskealder har Danmarks Mr. Boxing drevet værket som promotor, matchmaker og manager. Først med sin far, så alene, så med sin datter, Bettina, og siden 2015 med sin tidligere publikumsmagnet "Super" Brian Nielsen.

Den 14. marts fylder Mogens Palle 85 år og kan se tilbage på over 60 år omkring bokseringen og i kulisserne. Det begyndte i 1957. Gik blandt andet over salg af brugte biler, Guldbarre-løb i speedway, Sammy Davis Jr.-koncert og kulminerede med et hav af europa- og verdensmestre i boksning. Perlerækken tæller blandt andre Tom Bogs, Ayub Kalule, Jørgen "Gamle" Hansen, Hans Henrik Palm, Gert Bo Jacobsen, Jimmy og Johnny Bredahl, Brian Nielsen og ikke mindst Mikkel Kessler. Kort sagt: Indbegrebet af dansk profboksning.

Langt de fleste af minderne er sat i scene af Mogens Palle fra Skjulet i Bagsværd.

Han er ikke kommet sovende til noget, og en del af hans virke har været en nærmest konstant infight med tv-stationer og presse for at lande tv-aftaler og omtale. Dertil kommer armlægningerne med kollegerne rundt om i verden.

Snilde og slagkraft

Professionel boksning har historisk set ry for at være blandt sportsverdenens mest beskidte og nådesløse, og alene det siger meget om, hvad det kræver af snilde og slagkraft at køre så mange danskere frem til titelkampe og forhandle aftaler på plads med nogle af verdens mest magtfulde promotorer. Mogens Palle omtales som en benhård forretningsmand også af sine boksere.

Han får ros for sin evne til at bygge boksere op - det vil sige at skaffe dem modstandere, som kan give dem både sejre og god modstand, så rekordlisten vokser, og evnerne bliver udviklet, uden at koste nederlag for tidligt. Den øvelse er i sig selv en kunst, og få har udøvet den med samme tæft som Mogens Palle.

Den magtfulde tyske promotor Sauerlands forretningsfører Christian Meyer opsamlede engang sin danske kollegas virke med ordene:

- Mogens Palle er en af spillets store mestre.

I 2008 blev Mogens Palle optaget i International Boxing Hall of Fame i USA.

Mogens Palle 85 år: En af spillets store mestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce