Minister slår fast: Center mister bevilling

Center for Landdistriktsforskning mister millioner over de kommende år.
Foto: Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Minister slår fast: Center mister bevilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et brev fra fem af landsdelens borgmestre har ikke fået erhvervsminister Brian Mikkelsen til at gen- indføre en bevilling på to millioner kroner til Center for Landdistriktsforskning.

Efter at Center for Landdistriktsforskning mistede sin ekstraordinære bevilling på to millioner kroner årligt, skrev fem borgmestre 22. december 2016 et brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), hvori borgmestrene fra Varde, Tønder, Vejen, Fanø og Esbjerg Kommune luftede sine bekymringer.

I brevet står der blandt andet, at den manglende bevilling skaber "stor forundring". De fem borgmestre mener endda, at den manglende bevilling kan betyde en lukning af forskningscentret.

- Vi frygter, at en fjernelse af bevillingen til Center for Landdistriktsforskning i løbet af kort tid vil betyde, at centret lukkes med den konsekvens, at det forskningsmiljø, som det har taget år at opbygge, vil gå tabt med stor skade for landdistrikterne til følge, står der, og afslutningsvis beder borgmestrene erhvervsministeren om at genoverveje, hvorvidt Center for Landdistriktsforskning bør miste sin bevilling.

Til trods for borgmestrenes appel til Brian Mikkelsen vil Center for Landdistriktsforskning ikke fremover modtage støtte. Og det er en del af regeringens strategi fremgår det af ministerens svar til de fem borgmestre.

- Det er besluttet at konkurrenceudsætte alle Landdistriktspuljens midler til forskning - helt i tråd med at regeringen generelt ønsker mere konkurrence om udførelsen af offentlige opgaver, meddeler ministeren.

Brian Mikkelsen afviser endvidere, at den manglende bevilling vil påvirke forskningen i landdistrikter:

- Jeg mener ikke, at den trinvise udfasning af den faste bevilling til Center for Landdistriktsforskning fjerner fokus fra den nationale forskning i landdistrikter - tværtimod.

Fakta
Borgmestrenes brev

De fem borgmestre, der sendte brevet til erhvervsministren, er: Johnny Søttrup (V), Esbjerg, Erik Nørreby (V), Fanø, Henrik

Frandsen (V), Tønder, Erik Buhl (V), Varde,

og Egon Fræhr (V), Vejen.

  • Borgmestrene mener, at den manglende bevilling strider mod de nationale mål for at skabe et Danmark i bedre balance.


Minister slår fast: Center mister bevilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce