Minister afviser lettelse over Holst-exit: Vi var ikke rivaler

Ulla Tørnæs (V) så ikke Carl Holst som en rival i Esbjerg-egnen, men hendes kredsformand har et andet syn på sagen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Minister afviser lettelse over Holst-exit: Vi var ikke rivaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulla Tørnæs mener ikke, at Carl Holsts farvel til dansk politik betyder noget for hendes valgkamp. Det selvom det så ud til, at hun og Holst skulle kæmpe om at repræsentere Esbjerg i Folketinget. Hendes vej til Christiansborg ser da også lettere ud, erkender lokalformand.

Valgkamp: Det er en god partikollega og ikke en rival, der nu forlader dansk politik. Sådan lyder reaktionen fra minister for udviklingssamarbejde og folketingskandidat i Esbjerg Ulla Tørnæs (V), efter Avisen Danmark torsdag aften kunne fortælle, at Carl Holst stopper i politik. Carl Holst og Ulla Tørnæs så ud til at skulle kæmpe om et enkelt mandat i Folketinget, da de begge er opstillet i Esbjerg Kommune, men alligevel afviser Ulla Tørnæs altså al snak om, at hendes vej til Folketinget er blevet kortere, efter Carl Holst har valgt at sige farvel.

- Det har jeg slet ikke nogen vurdering af eller nogen holdning til. Ingen ved, hvem der bliver opstillet i stedet for, men uanset hvem der bliver stillet op, vil jeg selvfølgelig kæmpe for, at det bliver mig, der skal repræsentere Esbjerg i Folketinget, siger hun.

Hun kan slet ikke genkende billedet af, at det udover en partifælle også er en rival, der nu trækker sig fra politik.

- Jeg ser det slet ikke, og jeg har aldrig set det sådan. Jeg har haft et godt og fint samarbejde med Carl Holst.

Hun afviser, at det var endt med en blodig valgkamp mellem de to partifæller, hvis Carl Holst var fortsat i politik.

- Vi har tidligere været vant til, at to er valgt for Venstre i området, og det har også været mit udgangspunkt. Så når du siger valgkamp mod Carl Holst, så siger jeg, at det er en valgkamp sammen med Carl Holst, siger hun

Sagen kort
  • I 2015 blev Carl Holst valgt ind i Folketinget, da han modtog i omegnen af 12.000 personlige stemmer.
  • Den 28. juni udnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen ham til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, men efter en række møgsager forlod han posten efter blot 93 dage.
  • Sagerne, der fældede Holst, inkluderede, at han som minister fortsat modtog eftervederlag fra sin tid som amtsborgmester og regionrådsformand, samt at regionen med fuldt overlæg fik ændret en faktura, så udgifter for 16.000 kroner til en ekstern konsulent, som Carl Holst brugte i 2012 og 2013, blev skjult.
  • Rigsadvokaten valgte at droppe en potentiel straffesag mod Venstre-manden om et muligt misbrug af offentlige midler, og det samme gjorde sig gældende for Region Syddanmark, hvor et politisk flertal besluttede ikke at rejse civilt søgsmål mod Holst.
  • Inden tiden på Christiansborg var Carl Holst fra 2000 til 2006 amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, før han fra 2006 til 2015 var regionrådsformand i Region Syddanmark.
  • Torsdag fortalte Carl Holst i Avisen Danmark, at han forlader politik.

Kredsformand: Carl var konkurrent til Ulla

Ulla Tørnæs egen kredsformand ser dog anderledes på sagen. Formand for venstres kredsbestyrelse i Esbjerg By og Fanø, hvor Ulla Tørnæs er opstillet som kandidat, erkender, at ministerens vej til Folketinget sandsynligvis er blevet lettere.

Det er vel en positiv nyhed for jer, at Ulla Tørnæs ikke skal i krig med en stærk kandidat?

- Det kan man sige. Men det kommer også an på, hvem der nu kommer som kandidat i Esbjerg Omegn. Det må vi se. Det er klart, at Carl var en stor konkurrent til Ulla, siger Jesper Juul Larsen.

Minister afviser lettelse over Holst-exit: Vi var ikke rivaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce