Mette Frederiksen var i Esbjerg efter dødstrusler: Jeg havde faktisk glemt det

Mette Frederiksen havde stort set glemt dødstruslerne imod hende, da hun mødte op i Musikhuset i Esbjerg tirsdag aften. Foto: Chresten Bergh

Mette Frederiksen var i Esbjerg efter dødstrusler: Jeg havde faktisk glemt det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagen efter, at en mand i Esbjerg blev sigtet for at true Mette Frederiksen på livet, deltog hun i et arrangement kun få gader fra derfra. Oppositionslederen havde følgeskab af PET-vagter, men var upåvirket af situationen.

Trusler: Der var ikke skyggen af bekymring at spore, da Mette Frederiksen (S) tirsdag eftermiddag deltog ved et JV Direkte-arrangement i Musikhuset i Esbjerg.

Mandag blev en 34-årig mand ellers sigtet for at have truet oppositionslederen på livet i Socialdemokratiets valgbutik kun få gader derfra.

- Jeg har faktisk ikke tænkt over det. Der var lige en, der nævnte det, da jeg var på vej ind, men jeg havde faktisk glemt det igen, sagde Mette Frederiksen efter arrangementet tirsdag.

Manden, der truede Mette Frederiksen, mødte op i valgbutikken lørdag eftermiddag. Da snakken faldt på partilederen, der ifølge de seneste meningsmålinger står til det blive Danmarks næste statsminister, hidsede manden sig tydeligt op. Det har en af personerne, der passede valgbutikken, fortalt politiet.

- Han begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist. Han skulle have udtalt noget i retning af "Jeg skal nok få ram på Mette Frederiksen", "Jeg begår selvtægt" og "Jeg skal nok selv klare situationen", sagde Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg mandag til avisen.

Politiet passer ordentligt på mig i sådan en situation.
Mette Frederiksen, partiformand i Socialdemokratiet

Beskyttet af PET

Mette Frederiksen var til tirsdagens arrangement i Esbjerg akkompagneret af flere PET-vagter.

- Politiet passer ordentligt på mig i sådan en situation, sagde hun og understregede, at hun modsat andre kollegaer indtil videre har været lykkeligt forskånet for voldsomme trusler.

Hun opfordrede til, at man ytrer sig på en ordentlig måde.

- Jeg har det altid sådan, at man skal bruge sine argumenter og sine holdninger og ikke true hinanden, sagde hun.

Politiet foretaget en konkret vurdering gerningsmanden, og er på den baggrund kommet frem til, at det er usandsynligt, at den 34-årige vil føre truslerne ud i livet. Henrik Berg oplyste mandag, at manden derfor ikke vil blive fremsat i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men at der venter ham et retligt efterspil.

Ifølge ham kan der være tale om en psykisk syg mand, og det bekræfter den ansvarlige i valgbutikken.

Mette Frederiksen var i Esbjerg efter dødstrusler: Jeg havde faktisk glemt det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce