Lokalt V-bagland bakker op om Løkkes chokmelding: Spændende med SV-regering

Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede under et pressemøde torsdag sin nye bogudgivelse: "Befrielsens øjeblik". Her åbner han op for et muligt SV-regeringssamarbejde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Lokalt V-bagland bakker op om Løkkes chokmelding: Spændende med SV-regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkkes meldinger om et muligt regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre møder opbakning fra dele af det syd- og sønderjyske Venstre-bagland. Det socialdemokratiske bagland er mere pessimistisk i forhold til mulighederne for et regeringssamarbejde.

Valg: Det er både fornuftigt og spændende, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en ny bog åbner op for et muligt regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre. Sådan lyder meldingen fra dele af det syd- og sønderjyske Venstre-bagland, som ser en god fornuft i et muligt samarbejde mellem de to rivaliserende partier.

- Det lyder da spændende. Vi vil få lidt mere ro, da det er en større regering, og derfor vil der ikke skulle så mange partier til for at få lavet en aftale, siger Bjarne Thomsen, der er formand for Venstres vælgerforening i Tinglev.

Også i Esbjergs V-bagland er der opbakning til statsministerens udmelding.

- Jeg synes, det lyder utrolig interessant, siger kredsbestyrelsesformand i Esbjerg By Jesper Juul Larsen.

Han mener, at et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre i sig selv vil have så mange mandater efter et folketingsvalg, at det vil være nemmere at sikre et flertal under politiske forhandlinger. Derfor vil være nemmere at gennemføre store politiske aftaler.

- Man vil kunne tage beslutninger om de helt store ting. Det er meget svært i dag med et lille mindretal over for det store flertal på Christiansborg, siger han med henvisning til, at regeringen i sig selv ikke mønstrer et flertal, men ofte er afhængige af eksempelvis Dansk Folkeparti for at få et flertal. Regeringen råder i dag over 53 af folketingets 179 mandater.

Ingen af de to lokalformænd mener, at det er urealistisk med en SV-regering efter det kommende folketingsvalg

- Det bliver interessant. Sådan vil jeg sige det. Alt kan ske i politik, men jeg vil nok sige, at der er cirka fifty-fifty, siger Jesper Juul Larsen om mulighederne for en SV-regering efter valget 5. juni.

S afvisende

Hos Socialdemokratiets bagland er der derimod ikke den store optimisme over for et muligt samarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre.

- Det er en fremtidsdrøm. Det er uladsiggørligt med de to partier i dag. Der er for meget historie og for mange lig i lasten til, at det kan lade sig gøre, siger Jan Stubberup, der er formand for Socialdemokratiet i Aabenraa.

Han tror ikke, at en SV-regering vil kunne holde i ret lang tid og peger på, at sidst de to partier gik i regering sammen under ledelse af Anker Jørgensen (S) i 1978, holdt den kun i 14 måneder.

Heller ikke i Vejen er der for alvor en tro på en SV-regering inden for en overskuelig fremtid.

- Jeg tænker, at det er et udtryk for panik fra statsministeren i forhold til de seneste meningsmålinger, siger formand for Socialdemokratiet i Vejen Per Mark.

De seneste målinger viser, at der er udsigt til et solidt rødt flertal efter folketingsvalget, samtidig med, at Venstre står til en tilbagegang.

Han er dog ikke helt så kategorisk afvisende over for, at et samarbejde mellem de to partier kan komme på forhandlingsbordet efter folketingsvalget.

- Der er flere kommentatorer, der giver udtryk for, at det bliver et mudret resultat til valget, og så kan det godt være, det giver mening på det tidspunkt. Men lige nu giver det ikke mening, siger han.

Lokalt V-bagland bakker op om Løkkes chokmelding: Spændende med SV-regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce