Landmand: Skovgårdsvej vil ikke blive åbnet foreløbig

I oktober blev Skovgårdsvej ved Vejen spærret af svineproducenten Martin Lund Madsen. Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu givet ham medhold i, at det var forkert, at Vejen Kommune ikke ville foretage en screening af området i forbindelse med den nye ekspropriation. Foto: John Randeris/Scanpix

Landmand: Skovgårdsvej vil ikke blive åbnet foreløbig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Kommune er i følge Martin Lund Madsen slået tilbage til start i ekspropriationen af Skovgårdsvej. Miljø- og Fødevareklagenævnet giver Martin Lund Madsen medhold i klage over, at Vejen Kommune skal foretage en screening af området.

Vejen Kommune skal i gang med endnu et stykke administrativt arbejde, når det gælder den spærrede Skovgårdsvej.

Svineproducenten Martin Lund Madsen har klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, efter at Vejen Kommune i forbindelse med den nye ekspropriationsproces besluttede, at der ikke skulle foretages en screening af området. Screening er en vurdering af, hvilke virkninger projektet vil få på miljøet.

Men den beslutning har Miljø- og Fødevareklagenævnet underkendt, og derfor skal kommunen nu i gang med at foretage en screening.

- Vi tager klagen til efterretning. Der er foretaget en screening tilbage i 2013 i forbindelse med Banedanmarks ekspropriation, men efter Højesterets dom må vi altså i gang med en ny screening, siger Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for teknik og miljø.

- Får afgørelsen betydning for den igangværende ekspropriation af Skovgårdsvej?

- Nej, vi kører ufortrødent videre. Vi arbejder på at få ekspropriationen gennemført samt at få åbnet for trafik på Skovgårdsvej hurtigst muligt, tilføjer Vagn Sørensen.

I sin klage har Martin Lund Madsen udover screeningspligten endvidere anmodet om, at klagen skulle tillægges opsættende virkning. Desuden er der i klagen påpeget, at borgmester Egon Fræhr skulle være inhabil, da han allerede inden afgørelsen i Højesteret udtalte, at hvis dommen skulle gå kommunen imod, måtte kommunen finde et andet juridisk grundlag for at få gennemført ekspropriationen.

Miljø- og Fødevareklagenævnet tager i sin afgørelse dog alene stilling til, hvorvidt Martin Lund Madsen er klageberettiget, og om etableringen af vejanlægget er screeningspligtig. I begge spørgsmål er der medhold til klageren.

Frist udløber snart
Den proces med en ny ekspropriation, som Vejen Kommune har sat gang i, er i øjeblikket ude i høring.

Fristen for klager udløber i denne uge. Herefter skal Vejen Kommune tage stilling til det videre forløb.

Fejet af bordet

Gårdejer Martin Lund Madsen og hans advokat er imidlertid af den klare opfattelse, at afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet betyder, at kommunens igangværende ekspropriation af jord til Skovgårdsvej er "fejet af bordet" og derfor må begynde helt forfra. Vejen vil derfor ikke bliver genåbnet foreløbigt. Det sker næppe i år, mener Martin Lund Madsen.

- Før man kan gå i gang med en ekspropriation, er der en række miljøundersøgelser, som skal være på plads. Det har vi sagt gentagne gange til Vejen Kommune, men man har bare været ligeglade. Nu viser afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, at vi havde ret, og derfor skal hele ekspropriationen begynde forfra. Kommunen er blevet slået tilbage til start i ludo. Det er simpelthen ikke gyldigt, det som kommunen er i gang med.

- Men det er jo ikke første gang, kommunen ikke har styr på sagen. Højesteret kendte vejen ugyldig sidste år, og det var jo fordi kommunen ikke havde styr på lovgivningen, og den nye kendelse viser jo bare, at fortsat ikke har styr på noget som helst i denne sag, mener svineproducenten.

Martin Lund Madsen indgav tirsdag, inden svaret fra klagenævnet var kommet, en klage over den nye ekspropriation.

Landmand: Skovgårdsvej vil ikke blive åbnet foreløbig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce