Læge: Gebyr rammer skævt og går ud over fødekæden

Medlem af Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark og praktiserende læge Christian Rosendal mener ikke, det kan være rigtigt, at yngre læger skal betale for at køre lægevagt. Arkivfoto: Mads Hansen

Læge: Gebyr rammer skævt og går ud over fødekæden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt gebyr, der blandt andet rammer yngre vagtlæger, kan få konsekvenser for fagligheden og de øvrige læger med egen klinik, mener tidligere vagtlæge og organisationen Yngre Læger.

Sundhed: Det vil gå ud over rekrutteringen og fødekæden af vagtlæger i regionen, at læger uden egen praksis skal betale 4.000 kroner for at fungere som vagtlæger.

Det mener praktiserende læge Christian Rosendal, der gennem mange år kørte lægevagt, indtil han for fire år siden blev medlem af Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark (PLO). - Mange yngre læger under uddannelser tager nogle få vagter, og det er en kæmpe hjælp for os andre, så vi kan koncentrere os om vores klinikker. Det vil være forfærdeligt, hvis det her afholder dem fra at køre. Jeg synes, man her rammer helt skævt. Hvis vi skal køre om natten og aftenen, så vil vi være mindre til stede i praksis, siger Christian Rosendal, der er en del af kompagniskabet Lægerne Petersbjerggaard i Kolding.

Han mener, at det bør være muligt at differentiere gebyret, så man friholder de yngre læger, som ikke tager mange vagter. - Man bør skåne uddannelseslægerne, som er fødekæden, siger Christian Rosendal.

Utilfredse læger

Læge og regionsrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesen (LA), der arbejder som lægevagt, kalder det "fuldstændigt åndsvagt", at alle vagtlæger skal registreres som et arbejdssted og dermed opkræves 4000 kroner. Politikeren mener, der er tale om unødig bureaukrati.

Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger, er enig i, at gebyret rammer skævt. Organisationen har hørt fra flere utilfredse medlemmer.

- De synes, der er tale om et fuldstændig unødvendigt tiltag, som ikke skaber den faglighed, man ønsker med dette gebyr, mener formanden.

Men selvom man har få vagter, er jobbet som vagtlæge vel så godt lønnet, at 4000 kroner ikke er meget i det store billede. Er det pengene eller princippet, der er afgørende?

- For dem, som har få vagter, er 4000 kroner relativt mange penge, men for mange læger er det mere det principielle, at man kræver 4000 kroner, fordi man definerer læger i vagtlægeordningen som behandlingssted, siger Camilla Rathcke.

Hun mener, at det bør være lægevagten - og dermed regionen som organisation - og ikke den enkelte vagtlæge, som betaler gebyret.

Læge: Gebyr rammer skævt og går ud over fødekæden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce