Kredsformand om Carl Holst-exit: Det er en bombe for os

Venstre i Esbjerg Omegn har endnu ikke en afløser for Carl Holst klar. De er overraskede over hans stop i politik. Foto: Martin Ravn

Kredsformand om Carl Holst-exit: Det er en bombe for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fungerende formand for kredsbestyrelsen i Esbjerg Omegn, hvor Carl Holst var Venstres folketingskandidat, er overrasket over den tidligere ministers beslutning om at trække sig fra politik. Kredsen har ikke en afløser klar til at tage over.

Bombe: Folketingsmedlem Carl Holst (V) har valgt at stoppe i politik, og nyheden kommer bag på Laurids Schack, fungerende formand for kredsbestyrelsen Esbjerg Omegn, hvor Carl Holst var opstillet.

Torsdag aften kunne avisen Danmark fortælle om venstremandens beslutning, og kredsformanden fik nyheden fortalt samme dag.

- Det er helt og holdent Carls beslutning. Vi har overhovedet ikke vidst, at der var noget på vej. Det er lidt som en bombe, der springer for os, siger Laurids Schack.

Han ser det som en klar svækkelse af Esbjerg-egnens indflydelse på Christiansborg.

- Det er brandærgerligt. Jeg synes, at han har gjort et stort stykke arbejde, for det område han er valgt i. Han har forsøgt at få tingene til at lykkes i det vestjyske, siger han.

Sagen kort
  • I 2015 blev Carl Holst valgt ind i Folketinget, da han modtog i omegnen af 12.000 personlige stemmer.
  • Den 28. juni udnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen ham til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, men efter en række møgsager forlod han posten efter blot 93 dage.
  • Sagerne, der fældede Holst, inkluderede, at han som minister fortsat modtog eftervederlag fra sin tid som amtsborgmester og regionrådsformand, samt at regionen med fuldt overlæg fik ændret en faktura, så udgifter for 16.000 kroner til en ekstern konsulent, som Carl Holst brugte i 2012 og 2013, blev skjult.
  • Rigsadvokaten valgte at droppe en potentiel straffesag mod Venstre-manden om et muligt misbrug af offentlige midler, og det samme gjorde sig gældende for Region Syddanmark, hvor et politisk flertal besluttede ikke at rejse civilt søgsmål mod Holst.
  • Inden tiden på Christiansborg var Carl Holst fra 2000 til 2006 amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, før han fra 2006 til 2015 var regionrådsformand i Region Syddanmark.
  • Torsdag fortalte Carl Holst i Avisen Danmark, at han forlader politik.

Ingen afløser

Kredsen har ikke på nuværende tidspunkt en afløser klar i kulissen til at overtage folketingskandidaturet. Laurids Schack fortæller, at de nu skal finde ud af, hvad der skal ske.

- Vi skal have selvfølgelig have fundet en ny god kandidat. Det går der lidt tid med, og så må vi se, hvem det kan blive. Vi har ikke nogen på ventelisten, hvis man kan sige det. Vi er åbne i øjeblikke, siger han.

- Personligt ser jeg gerne, at det er en, der ikke bor alt for langt væk fra kredsen og helst i kredsen, men det er jo ikke sikkert, at det kan lade sig gøre.

Kredsformand om Carl Holst-exit: Det er en bombe for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce