Kofod drak en cognac og gik i seng efter syngende vælgerlussing

Peter Kofod afgav søndag sin stemme. Han skal som eneste DF'er til Bruxelles. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Kofod drak en cognac og gik i seng efter syngende vælgerlussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et katastrofevalg for Dansk Folkeparti er spidskandidaten Peter Kofod den eneste, der har fået en plads i Europa-Parlamentet. Han er ærgerlig over, at han nu må tilbringe fem år i Bruxelles uden sin bedste ven og partifælle, Anders Vistisen.

Syd- og Sønderjylland: Selvom timerne var små, da Peter Kofod (DF) landede hjemme hos sig selv natten til mandag, skænkede han et stort glas cognac til sig selv. Det havde han brug for.

Søndag stod det klart, at han må tilbringe de næste fem år alene i Bruxelles, idet vælgerne brutalt barberede Dansk Folkepartis EU-trup ned fra fire til ét mandat. Dermed får han og partifællen Anders Vistisen ikke mulighed for at køre det parløb, de ellers havde satset på.

- Det er jeg brandærgerlig over. Det havde været meget sjovere at være to. Jeg regner med, at Anders vil byde ind med gode forslag og ideer, siger den nyslåede EU-parlamentariker.

I såvel Syd- og Sønderjylland som i resten af landet faldt tilslutningen til Dansk Folkeparti markant, og da stemmerne søndag var talt op, havde kun 10,7 procent af danskerne sat deres kryds ved liste O. Peter Kofod, der dog kan trøste sig med at være i top fem over personlige stemmeslugere, kalder det en svær valgkamp, hvor dominerende dagsordener som eksempelvis klima og Brexit ikke har været vand på DF's mølle.

Valgdeltagelse spændte ben

Kofod bifalder den rekordhøje valgdeltagelse på 66 procent, men erkender også, at netop det kan have spændt ben for hans parti.

- Min egen hypotese er, at DF-vælgerne ikke i samme omgang har mobiliseret sig som andre partiers vælgere, siger han.

Peter Kofod går en travl tid i møde. Allerede tirsdag rejser han til Bruxelles for første gang for at ordne en række praktiske gøremål. Trods den syngende vælgerlussing tror han på, at Dansk Folkeparti kan vinde indflydelse.

- Dem, vi kommer til at samarbejde med, har fået glimrende valg. Marine Le Pen banker eksempelvis den franske præsident fuldstændig. Gruppedannelsen er en vigtig trædesten de næste fem år, siger han.

Peter Kofod fik 23.305 personlige stemmer i Syd- og Sønderjylland ved søndagens valg.

Kofod drak en cognac og gik i seng efter syngende vælgerlussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce