Køkkenchef om økologisk mad på sygehuse: Det er hypet

Arkivfoto: Bax Lindhardt/Scanpix

Køkkenchef om økologisk mad på sygehuse: Det er hypet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenchef på Sygehus Sønderjylland, Lis Sjørup, mener, at mere økologi på sygehusene vil gå ud over patienternes valgmuligheder. På det sønderjyske sygehus er kun 5-10 procent af maden økologisk.

Sygehusmad: Mens Alternativet ønsker mere økologi på de syd- og sønderjyske sygehuse, er tonen en helt anden i køkkenet på Sygehus Sønderjylland. Her er kun 5-10 procent af maden økologisk, og står det til køkkenchef Lis Sjørup, bliver det tal ikke højere lige med det samme.

- Økologi har ikke været prioriteret hos os. Vi har i stedet haft mere fokus på, at patienterne har flere valgmuligheder, siger hun.

Lis Sjørup peger på, at sygehuset i det sønderjyske hver dag tilbyder patienterne at vælge mellem flere forskellige retter. Hvis flere varer i køkkenet fremover skal være økologiske, vil det betyde, at valgmulighederne bliver færre.

- Det vil have en fordyrende konsekvens. Det er bare dyrere at købe økologiske varer, siger hun.

Lis Sjørup køber økologiske varer, hvis hun kan få dem til samme pris som de ikke-økologiske. Men når det ikke er tilfældet, skal patienterne lige nu ikke regne med, at maden er uden tilsætningsstoffer og sprøjtemidler på Sygehus Sønderjylland.

- Når du er indlagt i tre-fire dage, er det så vigtigst, at maden er økologisk, eller at du kan vælge, hvad du har lyst til, når du er syg, spørger Lis Sjørup, der heller ikke er overbevist om, at økologisk mad nødvendigvis er sundere for patienterne.

- Økologiske varer bliver hypet meget for at være bedre. Men når man ser på, hvilke fødevarer Fødevarestyrelsen trækker tilbage, så er det ofte økologiske varer, siger hun.

Køkkenchef om økologisk mad på sygehuse: Det er hypet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce