Kjeld Zacho Jørgensen stopper i Billund Lufthavn

Efter otte år som administrerende direktør i Billund Lufthavn har Kjeld Zacho Jørgensen valgt at stoppe. Han finder det ikke længere holdbart at pendle fra hjemmet i Bergen til Billund. Arkivfoto: Joan Karlsen.

Kjeld Zacho Jørgensen stopper i Billund Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lufthavnens administrerende direktør gennem otte år, Kjeld Zacho Jørgensen, stopper ved udgangen af maj. Jan Hessellund bliver ny administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Billund: Billund Lufthavn skal have ny administrerende direktør, da Kjeld Zacho Jørgensen har sagt sin stilling op.

Kjeld Zacho Jørgensen kom til Billund Lufthavn i 2010 fra en stilling som administrerende direktør i Region Syddanmark, men nu har den 59-årige lufthavnsdirektør valgt at stoppe. Årsagen er, at han i flere år har boet i Norge, og han finder det i længden ikke holdbart at pendle den lange vej frem og tilbage til jobbet.

- Jeg har haft otte fantastiske år i Billund Lufthavn. En spændende arbejdsplads med engagerede medarbejdere og en udvikling, som jeg har været så privilegeret at være en del af. Men jeg må erkende, at med et arbejde i Billund og familien i Bergen hænger hverdagen ikke rigtigt sammen. Og det har jeg nu taget konsekvensen af. Det har været en beslutning, der har krævet mange overvejelser, men jeg er sikker på, at det er det rigtige at gøre, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Kjeld Zacho Jørgensen
Kjeld Zacho Jørgensen er født den 23. december 1958 (59 år) og er uddannet cand.mag. i dansk og idræt fra Aarhus Universitet i 1980.

1986-1988: Kulturchef i Nykøbing-Rørvig Kommune.

1988-1989: Uddannelseskonsulent i Haderslev Kommune.

1989-1992: Ledelseskonsulent hos JHT ApS i Aabenraa.

1992-1996: Social- og skoledirektør i Vamdrup Kommune.

1996-2001: Kommunaldirektør i Jelling Kommune.

2001-2006: Udviklings- og personaledirektør i Vejle Amt.

2006: Konstitueret amtsdirektør.

2006-2008: Direktør for regional udvikling i Region Syddanmark.

2007-2010: Administrerende direktør i Region Syddanmark.

2010-2018: Administrerende direktør i Billund Lufthavn.
Bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen (t.v.) ærgrer sig over Kjeld Zacho Jørgensens stop, men har forståelse for det. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen (t.v.) ærgrer sig over Kjeld Zacho Jørgensens stop, men har forståelse for det. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Foto: Foto: Jacob Schultz

Lånt tid

Under Kjeld Zacho Jørgensens ledelse har Billund Lufthavn været inde i en kæmpe udvikling. I løbet af 2017 rejste flere end 3,3 millioner mennesker gennem lufthavnen. Et tal, der forventes at blive slået i år.

Bestyrelsen begræder afgangen, men er ikke overrasket.

- Vi har jo i bestyrelsen vidst, at hvis Kjeld ikke lige var på forretningsrejse, tilbragte han weekenden i Bergen. Så inderst inde har jeg jo nok tænkt, at det var på lånt tid, at vi havde gavn af Kjeld Zacho Jørgensens evner, lyder det fra bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen, som har store roser til overs for direktøren.

- Han har været en visionær og innovativ direktør med et stort engagement, siger han.

Hessellund ny direktør

Ny administrerende direktør i Billund Lufthavn bliver Jan Hessellund, som i de seneste år har haft titel af kommerciel direktør. Han har dermed været en del af den strategiske ledelse og har derfor et indgående kendskab til virksomheden.

Kjeld Zacho Jørgensen stopper i Billund Lufthavn ved udgangen af maj, hvor Jan Hessellund tager over.

Kjeld Zacho Jørgensen stopper i Billund Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce