Karina Lorentzen er tilbage i Folketinget

Karina Lorentzen fra SF kan efter fire års fravær nu igen kalde sig for medlem af Folketinget. Hun fik 4698 personlige stemmer. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Karina Lorentzen er tilbage i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med 4698 personlige stemmer kan SF's Karina Lorentzen igen kalde sig folketingsmedlem efter fire år på sidelinjen. Henning Hyllested fra Enhedslisten blev genvalgt med 2354 personlige stemmer.

Valgkamp: Efter torsdagens optælling af de personlige stemmer står det klart, at SF's Karina Lorentzen igen kan kalde sig folketingsmedlem efter fire år på sidelinjen. Med 4698 personlige stemmer blev hun SF's absolutte topscorer i Sydjyllands Storkreds.

- Det er helt vildt. Jeg vil gerne takke alle for den tillid, de har vist mig. Jeg er meget overvældet og glad. Det er vigtigt, at vi får en stemme i Syd- og Sønderjylland igen, så vi kan rejse lokale sager i Folketinget, siger hun.

Det blev kun til et enkelt mandat for partiet i Sydjyllands Storkreds, selvom det tidligt på valgaftenen i nogle prognoser lignede, at der måske kunne blive tale om to.

- Det kunne have været ekstra godt med to mandater, men det har været et marathonløb, hvor vi har knoklet alt, hvad vi kunne. Alle har gjort det godt, og det vigtigste er, at vi har fået et styrket SF, siger hun.

Karina Lorentzen har brugt de fire år uden for Folketinget på at tage en master i kommunikation og arbejdet som kommunikationskonsulent for Dansk Fjernvarme, samtidig med hun har siddet i Kolding Byråd.

- Jeg var ikke begejstret, da jeg røg ud, men nu er jeg tilbage med endnu mere erhvervserfaring. Og det er nok meget sundt, siger hun.

Det er helt vildt. Jeg vil gerne takke alle for den tillid, de har vist mig. Jeg er meget overvældet og glad. Karina Lorentzen, SF

Tilfreds Hyllested

Enhedslistens Henning Hyllested opnåede et sikkert genvalg. Han fik i alt 2358 personlige stemmer, og det var han fint tilfreds med.

- Vi mister et mandat på landsplan, men jeg beholder mit. Skal vi være ærlige, så trak vi en del stemmer sidst hos SF og Radikale Venstre, efter de var med i regeringen. Derfor synes jeg egentlig, at det er meget godt, at vi kun går lidt tilbage nu, siger han.

Han håber, at Enhedslisten kan veksle mandaterne til en god portion indflydelse i den kommende tid.

- I den røde blok er vi enige om, at der skal gøres noget ved den grønne omstilling og velfærden. Og så noterer jeg mig også, at der stadig er 91 mandater bag togfonden, hvilket jeg som transportordfører er rigtig glad for, siger han.

Karina Lorentzen er tilbage i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce