Kaos fortsætter på VUC Syd: Afgørelse udsættes flere måneder

Det midlertidige styre har nu indtil 15. januar 2019 til at få et overblik over de økonomiske problemer på VUC Syd. Det har vist sig for styret at være besværligt bare at få basale informationer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Kaos fortsætter på VUC Syd: Afgørelse udsættes flere måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det midlertidige styre på VUC Syd har fået udsat fristen for oprydningen på VUC med tre måneder. Det skyldes, at sagen er kompleks, og at det er besværligt at skaffe selv basale oplysninger. Samtidig loves der flere lån til VUC Syd.

Oprydning: Der kommer til at gå flere måneder, før vi får svar på, om VUC Syd kan overleve. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) har nemlig besluttet at udsætte det midlertidige styres frist fra 15. oktober til 15. januar 2019.

Styrelsen skriver i en pressemeddelelse, at udsættelsen skyldes "udtalte vanskeligheder med at fremskaffe basal økonomisk-administrativ information, mange forskellige kreditorer, faldende elevaktivitet, en stor bygningsmasse, der skal vurderes og så videre."

Det er efter ønsker fra det midlertidige styre, at fristen er udsat med tre måneder.

- Det er helt afgørende at komme til bunds i VUC Syds problemer. Kun derved bliver vi fra ministeriets side i stand til at vurdere, hvordan vi fremover bedst kan sikre, at Sønderjylland har de uddannelser, der er behov for, siger direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Birgitte Hansen, i pressemeddelelsen.

Sagen kort
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte 11. september bestyrelsen på VUC Syd, som dermed kun nåede godt fire måneder på posten.
  • Stuk mente ikke, at planen for genopretning af den økonomisk trængte uddannelsesinstitution var tilstrækkelig.
  • Samtidig havde VUC Syd ikke informeret Stuk om de økonomiske problemer, da det stod bestyrelsen klart i begyndelsen af juli.
  • Stuk indsatte derpå et midlertidigt styre på fire personer, som frem til den 15. oktober skulle løse en række konkrete opgaver.
  • Styret skal blandt andet danne sig et overblik over VUC Syds likviditetsbehov og sikre, at der er penge til driften i september og oktober, fremgår det af et kommissorium for styret.
  • 27. september var VUC Syd nødt til at låne 5,5 millioner kroner af Undervisningsministeriet for at sikre, at VUC Syd havde økonomi til at overleve indtil 15. oktober.

Brug for mere tid

Styrelsen har til gengæld bedt om en midlertidig status på sagen 30. november. Hos styret, som i sidste måned blev indsat i stedet for VUC Syds bestyrelse, er formanden tilfreds med Stuks afgørelse.

- I det midlertidige styre mener vi, at mere tid til at få løst VUC Syds situation er nødvendig, fordi sagen er mere kompleks og omfangsrig end først antaget. Det hidtidige arbejde har vist, at der ikke er nogen nemme løsninger i denne sag. Vi er tilfredse med, at ministeriet har givet os mere tid, så vi kan komme til bunds i denne vigtige opgave, siger formand for det midlertidige styre, Laust Joen Jacobsen.

Store usikkerheder

Han fortæller, at det især er usikkerheder med VUC Syds administration af tilskud fra staten, der volder styret store problemer. Han kan dog endnu ikke sige, om styret mistænker VUC Syd for at have fået for meget i tilskud. Han understreger også, at det endnu ikke er sikkert, at der er sket fejl i tilskudsadministrationen.

- Men alene usikkerheden må vi få styr på. Og det gør man ikke bare over natten, siger han til JydskeVestkysten.

Han fortæller, at det stadig er uvist, hvem der har ansvaret for usikkerhederne med de statslige tilskud på VUC Syd.

VUC Syd lånte i slutningen af september 5,5 millioner kroner af styrelsen for at sikre driften frem til styrets oprindelige deadline 15. oktober. Stuk oplyser i pressemeddelelsen, at VUC Syd vil få flere lån, hvis det bliver nødvendigt. Laust Joen Jacobsen fortæller, at han forventer, at VUC Syd er nødt til at låne flere penge frem til 15. januar, men kan endnu ikke sige noget mere konkret, da styret på nuværende tidspunkt ikke har fuldt overblik over behovet for lån.

Kaos fortsætter på VUC Syd: Afgørelse udsættes flere måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce