Ingen adgang for politikere: Forbudt at føre valgkamp på sygehusene

Valgkamp er forbudt på regionens sygehuse. Det ærgrer folketingspolitiker Jane Heitmann, at partifællen Stephanie Lose og de øvrige medlemmer af det syddanske regionsråd har forbudt valgkamp på sygehusene. Arkivfoto: Michael Bager.

Ingen adgang for politikere: Forbudt at føre valgkamp på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres folketingsmedlem Jane Heitmann ærgrer sig over, at regionsrådet har forbudt valgkamp på regionens sygehuse. Man lukker ned for demokratiet, mener hun. Det handler om at beskytte patienter og pårørende, siger regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre.

Siden folketingsvalget blev udskrevet i tirsdags, har politikerne glædeligt delt flyers ud og taget en snak med befolkningen på banegårde, i parker og andre offentlige steder for at gøre opmærksomme på, hvad de kan gøre for danskerne, hvis de bliver valgt ind.

Der er dog steder, hvor politikerne ikke er velkomne. Det er på sygehusene rundt om i regionen.

Det skyldes, at regionsrådet tilbage i januar besluttede, at politikerne ikke må føre valgkamp i eller uden for regionens bygninger under europaparlament- og folketingsvalget. Det betyder, at der ikke må uddeles valgmateriale eller ting, der er relateret til valget som for eksempel balloner, rundstykker eller bolcher i eller ved indgangen til regionens bygninger.

Grunden til denne beslutning skyldes ifølge formanden for Regionsrådet, Stephanie Lose (V), at der skal være plads til, at man kan komme på hospitalet, uden at få stukket en flyer i hånden.

- Man kommer på sygehuset for at få en behandling. Der kan være mange sårbare situationer, hvor man har andre ting at tænke på. Derfor har regionsrådet besluttet, at det ikke er tilladt, siger Stephanie Lose.

Må komme på besøg

Selv om det ikke er tilladt for politikerne at føre valgkamp på sygehusene, er de folkevalgte dog stadig velkomne til at komme på besøg på et af regionernes sygehuse. Det skal dog koordineres med råds- og direktionssekretariatet i regionen, inden en politiker får lov til at komme på besøg.

- Vi har et offentligt finansieret sundhedsvæsen, som spiller en væsentlig rolle i det danske velfærdssamfund. Hvis politikerne skal mene noget om sundhedsvæsenet, skal de også have lov til at komme på besøg, fortæller Stephanie Lose (V).

Som udgangspunkt har politikerne derfor altid mulighed for at komme på besøg på sygehusene, men ikke for at føre valgkamp.

Det er ærgerligt for demokratiet, mener sundhedsordfører, Jane Heitmann (V).

- Regionsrådet er i deres gode ret til at beslutte, hvad der skal ske og ikke ske under valgkampen. Men personligt synes jeg, at det er lidt ærgerligt, at man lukker ned for demokratiet, ved ikke at kunne dele en flyer ud eller tage en snak med befolkningen. Det er det, der gør demokratiet levende, siger hun og tilføjer:

- Man kan godt føre valgkamp med respekt - og det skal man under alle omstændigheder. Derfor mener jeg også, at det er ærgerligt, at man ikke må føre valgkamp sådan et sted. Men vi skal selvfølgelig også respektere regionsrådets beslutning.

Selv om det først var i januar, at det gældende regelsæt blev vedtaget, var det ifølge Stephanie Lose heller ikke tilladt at nærme sig regionens bygninger, hvis man ville føre valgkamp, da der tilbage i 2017 blev kæmpet om pladserne i regionsrådet og de syddanske kommuner.

Ingen adgang for politikere: Forbudt at føre valgkamp på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce