Hanne Varming 80 år: Kunstneren som vi møder hele tiden

Billedhuggeren Hanne Varming er en kunstner, vi møder alle vegne. Mandag den 13. maj fylder hun 80 år. Arkivfoto: Uffe Frandsen/Ritzau Scanpix

Hanne Varming 80 år: Kunstneren som vi møder hele tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedhugger Hanne Varmings motiver er ofte hentet fra hverdagen, men hun har også portrætteret mange kendte. Mandag den 13. maj fylder hun 80 år.

Vi møder hendes kunst alle vegne: Når vi står og betaler et eller andet kontant eller hiver en mønt frem for at få en kundevogn i supermarkedet. Og når vi er på vej ud i verden fra landets største lufthavn.

For det er billedhuggeren Hanne Varming, der har lavet portrættet af dronningen på 10'erne og 20'erne.

Det er også hende, der har skabt bronzeskulpturen "Piger fra Paris", der står og kigger på passagererne på vej til security i Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Skulpturen kom desuden på frimærke i 2002, dengang vi stadig sendte breve til hinanden.

Hanne Varming, der mandag den 13. maj fylder 80 år, havde i skolen problemer med at læse, fordi hun var ordblind. Men hun kunne tegne og modellere, og det blev vejen frem efter skolen. Først brugte hun sine kreative evner på Den Kongelige Porcelainsfabrik, hvor hun blandt andet modellerede små blomster til Flora Danica-stellet. Senere kom hun på billedhuggerskolen på Kunstakademiet, hvor hun modtog guldmedaljen inden sin afgang.

Hanne Varming debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1963, og i dag fylder hun i gadebilledet i mange danske byer, på museer og institutioner.

Blixen, Borge og Nørby

Hendes motiver er ofte hentet fra hverdagen, og hun har både brugt sine egne fire børn og ældre mennesker som modeller til sine naturalistiske skulpturer. Men Hanne Varming har også portrætteret mange kendte. Ud over dronningen blandt andre kronprins Frederik, Karen Blixen, Victor Borge, Oskar Hansen og Ghita Nørby.

Hun har tidligere tilhørt kunstnersammenslutningen Kammeraterne, men sluttede sig i 2003 til Corner, der er landets næststørste sammenslutning. I 1988 modtog hun Eckersberg Medaillen for kunst af høj kvalitet.

I forbindelse med sin fødselsdag udstiller Hanne Varming i SAK Kunstbygning i Svendborg. Kunstneren, der bor i Valby, fejrer den runde dag privat med familie og venner.

Hanne Varming 80 år: Kunstneren som vi møder hele tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce