Fyret VUC-revisor skal undersøges i Revisornævnet

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har bedt Kammeradvokaten om at indbringe VUC Syds fyrede revisor, EY, for Revisornævnet. Foto: Jacob Schultz

Fyret VUC-revisor skal undersøges i Revisornævnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har bedt Kammeradvokaten om at indbringe VUC Syds nu fyrede revisor, EY, for Revisornævnet. Det kan være alvorligt for revisionsfirmaet, vurderer ekspert.

Sag: Revisionsselskabet EY, som VUC Syd blev pålagt at fyre tidligere på året, bliver nu indbragt for Revisornævnet.

- Styrelsen finder, at der er grundlag for at indbringe VUC Syds tidligere revisor, EY, for Revisornævnet og har bedt Kammeradvokaten om at indbringe sagen for nævnet, oplyser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) til JydskeVestkysten.

Beslutningen kommer, efter at STUK i januar udtrykte massiv kritik af forholdene på VUC Syd og pålagde uddannelsesinstitutionen at fyre EY. Revisionsselskabet havde ikke umiddelbart fundet tegn på uregelmæssigheder på VUC Syd, som ifølge STUK's rapport ellers i flere år havde været præget af frås og mangel på ledelse.

VUC Syds nye revisor, PwC, har i sin revision for nylig kritiseret 16 ud af 18 gennemgåede forhold på institutionen.

STUK bad tidligere på året VUC Syd om at vurdere, hvorvidt den mente, der var grundlag for at indbringe EY for Revisornævnet. Bestyrelsen svarede, at "der ikke er den fornødne faglige indsigt og kompetence til at kunne vurdere spørgsmålet om revisors ansvar i sagen, herunder hvorvidt der foreligger et juridisk grundlag for at indsende en konkret klage til Revisornævnet".

Bestyrelsen bad derfor om STUK's vurdering.

Revisornævnet
Revisornævnet er et uafhængigt domstolslignende organ. Det er Revisornævnets opgave at behandle disciplinærsager vedrørende godkendte revisorer.

Revisionsfirmaer kan straffes med en påtale, bødestraf eller få frataget sin revisorgodkendelse, hvis nævnet finder revisionen uacceptabel. Det er først og fremmest den enkelte revisors arbejde, der bliver kigget på, men det bliver også undersøgt, om revisionsfirmaerne har understøttet, at revisionen kan udføres på en forsvarlig måde.

Revisornævnet modtog 51 klagesager i 2017. De førte til, at der i alt blev uddelt bøder for i alt 2.360.000 kroner. I et enkelt tilfælde frakendte nævnet en revisors godkendelse.

Tavs revisor

Ifølge Claus Holm, professor i revision på Aarhus Universitet, kan det være en alvorlig sag at blive indbragt for Revisornævnet.

- I forhold til hvor mange revisioner, der er, så er det ganske få, der ender i Revisornævnet, siger professoren.

Han kalder sagen ærgerlig for EY.

- Revisionsfirmaer lever af tillid. Så lige meget, om der er hold i klagepunkterne eller ej, så giver det negative signaler på imagesiden, siger han.

EY's kommunikationschef, Michael Basland, siger, at selskabet tager sagen til efterretning.

Avisen har bedt EY forholde sig til, at PwC har udtalt massiv kritik af forhold på VUC Syd, som EY ikke umiddelbart har bemærket i sine revisioner.

- Vi har ikke hørt fra styrelsen eller nærmere om dens grundlag for beslutningen, ligesom vi ikke kender baggrunden for PwC's konklusioner, siger Michael Basland, som derfor ikke har nogle kommentarer til den del.

Fyret VUC-revisor skal undersøges i Revisornævnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce