Forsvaret vil uddanne computerspillere som piloter

Kun fem til ti procent af befolkningen har, hvad der skal til, for at blive flyveleder, men blandt hyppige computerspillere er tallet højere. Arkivfoto: Henning Bagger

Forsvaret vil uddanne computerspillere som piloter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønsker du en fremtid i Skrydstrup som jagerpilot i Forsvaret, så er der større sandsynlighed for, at drømmen går i opfyldelse, hvis du har spillet meget computer. Det er Forsvarets erfaring, at netop computerspillere ofte besidder de rette kvaliteter til at tage pilotuddannelsen, og derfor appellerer de nu direkte til segmentet i et forsøg på at rekruttere gamere.

Uddannelse: Kan man blive en god pilot i Forsvaret, hvis man spiller meget computer? Ja, mener Forsvaret selv, og det kan ifølge dem endda være en fordel at have brugt meget tid på de virtuelle spil.

Forsvarets Rekruttering fremhæver, at computerspillere ofte er gode til at tage beslutninger under pres og besidder en hurtig reaktionsevne. Samme kompetencer er vigtige som pilot, lyder det.

Ifølge Ronny Vossen fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse er det kun mellem fem og ti procent af befolkningen, der har, hvad der skal til for at blive flyveleder. Samme tal er cirka dobbelt så højt blandt folk, der har spillet meget computer, og det samme viser sig muligvis at være tilfældet med pilotuddannelsen, fortæller han.

- Det er en rigtig populær uddannelse, og vi får mange ansøgere. Men vi må også sortere rigtig mange fra. Det er næsten en skam, at vi skal sortere så mange fra, så vi kan lige så godt gøre noget ud af at rekruttere der, hvor vi ser, at der er en mindre frafaldsprocent, siger Ronny Vossen.

Vil I så favorisere en kandidat, der har spillet meget computer, frem for en kandidat der ikke har?

- Nej overhovedet ikke. Vi ser bare, at dem, der har spillet meget computer, kommer hurtigere igennem. Så når vi laver markedsføring, så prøver vi at målrette det mod folk, der spiller computer. Alle, der har lyst, skal selvfølgelig søge ind. Vi favoriserer på ingen måde, siger han.

Pilotuddannelsen
  • Uddannelsen varer fire til fem år og er delt op i tre hovedforløb.
  • Først med officerbasisuddannelsen, som er fem måneder med base i Karup, herefter akademiuddannelsen som er 19-30 måneder i henholdsvis Karup og USA afhængig af hvilket fly man vælger at blive pilot på, og til sidst diplomuddannelsen af 24 måneders varighed som foregår i København.
  • Sideløbende med den fysiske del af uddannelsen bliver man også trænet og udfordret mentalt.
  • Formålet med uddannelsen er, at man bliver kvalificeret til at bestride stillingen som pilot i Forsvaret, hvor man selvstændigt kan flyve, planlægge, gennemføre, kontrollere, evaluere og udvikle aktiviteter.


Kilde: Forsvarets Rekruttering
Ifølge Forsvaret har computerspillere gode reaktionsevner og er gode til at tage beslutninger under pres. Det er den profesionelle e-sportudøver Peter ''Dupreeh'' Rothmann (i grå hættetrøje) enig i. Arkivfoto: Sofie Mathiassen
Ifølge Forsvaret har computerspillere gode reaktionsevner og er gode til at tage beslutninger under pres. Det er den profesionelle e-sportudøver Peter ''Dupreeh'' Rothmann (i grå hættetrøje) enig i. Arkivfoto: Sofie Mathiassen
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Professionel computerspiller er enig

De professionelle e-sportsudøvere på det danske hold Astralis medvirkede sidste år i et program på TV2, hvor de gennemgik en række af de samme tests, som blandt andre jagerpiloter skal igennem for at komme videre i optagelsesprocessen i Flyvevåbnet. Her scorede de professionelle computerspillere gode resultater i blandt andet reaktionstid.

Astralis er et af verdens bedste hold til skydespillet CounterStrike, og til en stor turnering i London, som Astralis endte med at vinde, mødte Forsvarets Rekruttering Peter ''Dupreeh'' Rothmann, der spiller for holdet. Han er enig med Forsvaret i, at der er kompetencer fra computerspillet, som kan overføres til pilotuddannelsen.

- Baseret på den computertest, der bruges i Forsvaret til rekruttering af piloter, som jeg tidligere har prøvet kræfter med i et TV2-program, vil jeg pege på reaktionsevne, evnen til at overskue en kompleks situation, klar og skarp kommunikation og evnen til hele tiden at tage beslutninger under pres - beslutninger, der ikke kun hjælper dig selv, men hjælper dit team, siger Peter ''Dupreeh'' Rothmann til Forsvarets Rekruttering.

25 kandidater til én pilot

Med mere direkte markedsføring mod computerspillere håber Forsvarets Rekruttering, at flere gamere vil søge ind på pilotuddannelsen.

- Vi skal normalt bruge 25 kandidater for at finde én pilot. I gamer-segmentet kan det være, at vi kun skal finde fem kandidater for at finde en kvalificeret. Det ville også være billigere for os i længden, siger han.

Som pilot i Forsvaret bliver man uddannet til at flyve enten jagerfly, transportfly eller helikopter.

Forsvaret vil uddanne computerspillere som piloter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce