Forældre magter ikke deres teenagere

I torsdags smed Eileen Dam og Per Jensen Eileens 17-årige datter ud hjemmefra og afleverede hendes ejendele på rådhuset. Det er et stigende problem, at selv ressourcestærke forældre giver op og går til kommunen for at få hjælp til at tackle deres teenagebørn.
Foto: Jacob Djurhuus Stejskal

Forældre magter ikke deres teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GIVER OP: Desperate forældre beder i stigende grad om hjælp til at tackle deres teenagebørn. Det fortæller sydjyske kommuner i kølvandet på sagen fra Esbjerg, hvor en mor overdrog sin 17-årige datter til kommunen. Og det er langt fra kun ressourcesvage forældre, der ikke magter deres teenagere.

– Det sker jævnligt, at vi har forældre, som står i en eller anden desperat situation, hvor de ikke magter at tage sig af deres børn længere og beder os om hjælp og støtte. Også situationer lig den der er beskrevet, hvor man næsten kommer og siger: Tag jer af dem, fortæller Lene Warwick, chef for børn, unge og familie i Varde Kommune.

– Om det er tidens trend eller de nye børn og unge, vi har i dagens Danmark det ved jeg ikke, men jeg synes faktisk, at det er et stigende problem. Og det er et problem, vi ofte snakker om, siger hun.

I Kolding Kommune føler afdelingschef Søren Jensen også, at omfanget vokser.

– Der er børn ned til 12-14 år, der karter rundt, ikke kommer hjem til tiden, og forældrene aner ikke, hvor de er. Nogle gange eksploderer tingene mellem hænderne på forældrene i pubertetsårene, og det kan være i alle samfundslag, siger Søren Jensen.

De trængte forældre får dog ikke lov at aflevere deres børn på rådhuset.

– Man kan ikke bare melde sig ud af forældre-ansvaret, men vi vil gerne hjælpe familierne, siger han.

Også i Vejen Kommune tropper familier op, som man aldrig før har set i systemet.

– Det tærer på kræfterne at have en teenager i hjemmet, og nogle gange har forældre og den unge slidt så meget på hinanden, at der ikke er anden løsning end at skille dem ad, siger socialchef Hans Erik Nielsen.

Forældre magter ikke deres teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce