Folkemødet: For dig, mig og alle de andre?

Den ottende udgave af Folkemødet på Bornholm blev skudt i gang i Allinge torsdag formiddag. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Folkemødet: For dig, mig og alle de andre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ottende udgave af Folkemødet blev torsdag skudt i gang i Allinge på den nordlige del af Bornholm, og JydskeVestkysten er naturligvis med. Her er det debatten, diskussionen og ikke mindst den gode dialog, der til og med søndag er i centrum.

JV på Folkemøde: Det er stedet, hvor der er højt til loftet og den blå himmel. Stedet, hvor der er fri adgang for alle, og hvor flere end 3000 arrangementer over fire dage inviterer borgere, politikere, organisationer, debattører og journalister inden for i en form for velorganiseret kaos. Klemt inde mellem vandet, klipperne og huse, hvor dørene ikke er meget større end halvanden meter, åbnede dette års Folkemøde torsdag formiddag i Allinge på den nordlige del af solskinsøen.

Borgere i alle aldre var mødt op foran Hovedscenen for at høre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tale for - og ikke mindst for at høre Folkemødets far og medstifter, Bertel Haarder (V), synge for - og der er rig mulighed for at fange en politiker på slap line.

Pia Kjærsgaard, formand for Folketinget, fortæller gerne om sine ture til Santorini, og Kristian Thulesen Dahl (DF) beretter stolt om, hvordan man bedst for sværene sprøde på flæskestegen.

Men Folkemødet er ikke kun for sjov.

Den modige samtale

Folkemødet er også stedet, hvor kødranden af mennesker pludselig går i stå, fordi lyden fra en mikrofon har fanget interessen. Det er også stedet, hvor man til hver en tid kan sætte sig ind i et af de opstillede, hvide telte, eller på bænke foran diverse scener og blive klogere. Men ikke mindst har man mulighed for at rende ind i dem, man ikke nødvendigvis er enig med. Man har muligheden for at deltage i de gode samtaler - og i de modige af slagsen.

Man kan tale med folk iført burka, man kan støde på unge med kræft. Man kan deltage i debatten om, hvordan man bedst stiller skarpt på national identitet, om lægerne kan blive uafhængige af medicinalindustrien, og man kan høre Michael "Kyllingen" Rasmussen vurdere, hvorvidt cykelsporten i dag er renere, end da han selv trådte i pedalerne.

Plads til alle?

Der er bestemt ingen tvivl om, at intentionen i Allinge er, at der skal være plads til alle, og at det skal foregå helt tæt på folket. Det til trods for, at en undersøgelse for nyligt viste, at 36 procent af danskerne ikke oplever, at Folkemødet er vedkommende for dem.

Følg med i JydskeVestkysten i de kommende dage, hvor vi tager temperaturen på Folkemødet og kigger på et par udvalgte arrangementer, som vi vurderer, kan være relevant for dig i det syd- og sønderjyske - flere hundrede kilometer fra klippeøen.

Folkemødet: For dig, mig og alle de andre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce