Flere syd- og sønderjyske gourmetrestauranter er med i Dining Week: Spis tre retter for 215 kroner

Dining Week er til for både gæster og restauranter. Gæsterne får lækker mad til billige penge, mens restauranterne får fyldte borde og god reklame. Arkivfoto: Mette Mørk

Flere syd- og sønderjyske gourmetrestauranter er med i Dining Week: Spis tre retter for 215 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 af landsdelens absolut bedste restauranter har i år valgt at være en del af den landsdækkende restaurantfestival Dining Week, hvor gæsterne får serveret tre retter gourmetmad til blot 215 kroner. Billetterne er allerede sat til salg, så man skal skynde sig, hvis man vil med.

Dining Week: Inden længe får syd- og sønderjyderne rig mulighed for at hoppe i det fine tøj og spise gourmetmad til billige penge, når restaurantfestivalen Dining Week igen gør store restaurantoplevelser til allemandseje en uge i februar.

I år har 10 af landsdelens bedste restauranter nemlig valgt at deltage i festivalen, der foregår fra den 10. til den 17. februar.

For 215 kroner plus billetgebyr får man en treretters menu. I år kan man for eksempel smage confit af laks med granatæblemarineret pastinak på Refborg Hotel i Billund eller spise sig mæt i braiseret nakkekam på Hjerting Badehotel i Esbjerg. Køber man billet til Nymindegab Kro kan man slutte aftenen af med karamelliseret lakridsparfait med fondant, engelsk lakrids og dehydreret citron.

Sådan får du billet
Det er nødvendigt at købe en billet til restaurantfestivalen på forhånd. Det gøres via det link: www.diningweek.dk/restaurants, hvor man kan vælge, hvilken restaurant man vil besøge og hvornår.

Dining Week afholdes altid i uge syv. I år er det fra den 10. til 17. februar.

En billet koster 215 kr. + 26 kr. i billetgebyr. For den pris får man en tre-retters menu inklusiv en flaske San Pellegrino-mineralvand. Det er også muligt at tilkøbe en vinmenu.
På årets Dining Week-menuer hos de syd- og sønderjyske restauranter går særligt torsk, jordskokker og kalvekød igen. Pressefoto: Dining Week
På årets Dining Week-menuer hos de syd- og sønderjyske restauranter går særligt torsk, jordskokker og kalvekød igen. Pressefoto: Dining Week

Først til mølle

Restaurantfestivalen, der er forholdsvis ny i det syd- og sønderjyske, er hurtigt blevet populær, og billetterne, der allerede er sat til salg, er der rift om.

Det gælder blandt andet på Hjerting Badehotel.

- De første dage, billetterne var til salg, solgte vi mere end 230. Det er helt vildt. Men der er stadig få pladser tilbage, siger direktør Mie Hyttel.

Ønsker man at sikre sig en plads, skal det derfor gå lidt stærkt - først til mølle-princippet gælder nemlig.

Europas største

I 2017 og 2018 var syv syd- og sønderjyske restauranter med i festivalen, der altid løber af stablen i uge syv. Det første år havde de samlet 2500 gæster, mens det tal var steget til 3500 gæster i 2018.

Dining Week-konceptet startede i København tilbage i 2011, hvor den oprindelige tanke bag var at hjælpe restauranter i en ellers meget stille periode.

Det blev til Danmarks første restaurantfestival, og ideen fik hurtigt stor opbakning. I 2018 kunne mere end 200 gourmetrestauranter servere lækker mad til omkring 100.000 danskere landet over, og i dag er Dining Week Europas største restaurantfestival.

Særlig værdi i Syd- og Sønderjylland

Foruden ekstra travlhed og omsætning kan det også have en særligt stor værdi for restauranter i blandt andet Syd- og Sønderjylland at være med i festivalen, fortæller Nusha Riis Hassani, der er marketingansvarlig på Dining Week.

- For restauranterne betyder det også, at de bliver en del af at større koncept og bliver markedsført til en masse nye mennesker. Og for dem i jeres landsdel (Syd- og Sønderjylland, red.) betyder det, at de også kommer på det store landkort. De får mulighed for at vise, hvad de kan, så gæsterne forhåbentligt har lyst til at komme tilbage, siger hun.

Men festivalen er ikke kun til for restauranternes skyld. Ideen bag er også, at helt almindelige danskere skal have mulighed for at få store madoplevelser - og gerne i en form for fællesskab.

- Vi vil samtidig gerne skabe den her festivalstemning for folk. At det bliver noget særligt, når folk ved, at rundt om i landet sidder en masse andre også og får en fed oplevelse, siger Nusha Riis Hassani.

Flere syd- og sønderjyske gourmetrestauranter er med i Dining Week: Spis tre retter for 215 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce