Flere praktiske ting om Obamas besøg er endnu ikke på plads

Det vides endnu ikke, om Barack Obama kommer til at overnatte i Kolding. Flere praktiske spørgsmål er endnu uden svar. Arkivfoto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix

Flere praktiske ting om Obamas besøg er endnu ikke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stadig mange spørgsmål uden svar i forhold til Barack Obamas besøg i Kolding den 28. september. Det vides endnu ikke, hvor længe den tidligere amerikanske præsident kommer til at opholde sig i landet.

Det bliver uden tvivl et kæmpe tilløbsstykke i Kolding den 28. september, når Barack Obama gæster byen. Business Kolding står bag den tidligere amerikanske præsidents besøg, men administrerende direktør, Morten Bjørn Hansen, kan endnu ikke fortælle meget om, hvad der konkret skal ske på dagen.

- Jeg ved, hvilken lufthavn han lander i, men jeg kan ikke udtale mig om det. Det eneste, vi ved, er, at han er i Kolding på det tidspunkt, hvor han gæster SDU. Vi ved ikke endnu, hvor længe han bliver, eller hvornår han ankommer, siger han.

Barack Obama skal på SDU i Kolding tale for omkring 600 mennesker, hvoraf 200 er studerende. Morten Bjørn Hansen fortæller, at der ikke er noget krav om, hvor længe den tidligere præsident skal opholde sig i Kolding - så længe han er på SDU på det aftalte tidspunkt.

I forhold til planlægningen af det praktiske arbejde kommer Business Kolding ikke til at være hovedspilleren, men Morten Bjørn Hansen forventer at blive et bindeled. Om spørgsmålet om sikkerheden på dagen joker han med, at han selv gik til selvforsvar for et par år siden.

- Vi er i kontakt med politiet, og han har også selv sikkerhed med. Så det er som sådan ikke noget, som vi skal planlægge. Vi er bare klar over, at der følger en hel masse sikkerhed med, når der kommer et besøg af den her kaliber, siger han.

Borgmesteren glæder sig

Også kommunens borgmester, Jørn Pedersen (V), jubler over nyheden.

- En af de mest respekterede og tidligere mest magtfulde mænd i verden kommer til Kolding. Det vil give opmærksomhed fra mange mennesker. Det er rigtig meget værd siger Jørn Pedersen.

Han glæder sig over den virak, som besøget kommer til at skabe om byen.

- Nuværende og kommende ledere vil få en enestående mulighed for at opleve præsident Obama i virkeligheden. Vi har i overordentlig grad grund til at være stolte, siger Jørn Pedersen.

Borgmesteren peger på, at nogle af Koldings unge mennesker kan se frem til en helt speciel oplevelse. Til arrangementet på SDU vil der være plads til omkring 600 deltagere, hvoraf 200 vil være studerende.

- Han kommer og snakker om ''entrepeneurship of tomorrow''. Han kommer for de unge mennesker. 200 studerende får den oplevelse - det er fuldstændig unikt. Han kommer til at tale med dem, der potentielt er morgendagens ledere, siger han.

Flere praktiske ting om Obamas besøg er endnu ikke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce