Finansiering af Obama-besøg er stadig uvis

Med tre uger til Obamas besøg i Kolding er det stadig uvist, om der er styr på finansieringen bag arrangementet. Foto: Reuters/Elizabeth Shafiroff

Finansiering af Obama-besøg er stadig uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med under en måned til Obamas besøg i Kolding arbejder arrangøren, Foreningen Business Kolding, stadig på at skaffe finansiering til arrangementet. Det fremgår af et svar til samarbejdspartneren Syddansk Universitet.

Finansiering: Hvorvidt der med blot tre uger til Obamas besøg i Kolding er styr på finansieringen af arrangementet er uvist.

Af en mail, som Syddansk Universitet (SDU) fredag sendte til JydskeVestkysten i forbindelse med en fremsendelsen af en aktindsigt, afviser SDU således at udlevere en række oplysninger, fordi "foreningen (Business Kolding, red.) fortsat arbejder på at skaffe finansiering til afholdelse af Obama-arrangementet".

SDU overstreger derfor blandt andet oplysninger om partnerskabsaftalen mellem universitet og Business Kolding, herunder antallet af billetter, som universitetet får ved siden af de 200 pladser til studerende. I mailen lyder begrundelsen, at "en offentliggørelse af partnerskabsaftalens oplysninger om pris og/eller antallet af billetter, der stilles til rådighed for SDU, vil forringe foreningens (Business Kolding, red.) mulighed for at finde yderligere finansiering til afholdelse af arrangementet".

Morten Bjørn Hansen, direktør i Business Kolding, vil ikke kommentere forholdene omkring finansieringen. Om Business Kolding har fundet yderligere finansiering, siden SDU sendte sin mail til JydskeVestkysten, er derfor uvist.

Indtil videre har Kolding Kommune bidraget med 750.000 kroner, mens SDU skyder én million kroner i arrangementet. Business Kolding henter ligeledes penge gennem billetsalg blandt foreningens medlemsvirksomheder. Her koster en almindelig billet 12.500 kroner, mens en VIP-billet koster 17.500 kroner.

Obama-besøget
  • Obama gæster Kolding den 28. september 2018.
  • Han skal tale foran cirka 700 mennesker i atriumgården på Syddansk Universitet - heriblandt 200 studerende, erhvervsfolk og lokale repræsentanter.
  • Obama er på scenen en time fra 11.45-12.45, hvor han skal interviewes af Business Koldings direktør, Morten Bjørn Hansen.
  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager i arrangementet, hvor han også skal tale, oplyser Statsministeriet.
  • Samme dag skal Barack Obama videre til Amsterdam, hvor han skal deltage i en konference om eftermiddagen.
  • Kolding Kommune og SDU har bidraget økonomisk til arrangementet med henholdsvis 750.000 kroner og en million kroner.

Finansiering af Obama-besøg er stadig uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce