Filippinere mangler hundredvis af ejendele efter nedrivning af lejr

De udenlandske chaufførers ejendele blev smidt i en bunke sammen med affald. Derfor har de mistet telefoner og sko og andre ejendele, skriver Fagbladet 3F. Privatfoto

Filippinere mangler hundredvis af ejendele efter nedrivning af lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da transportfirmaet Kurt Beier A/S ryddede slumlejr i Padborg, smed de chaufførernes tøj, mobiltelefoner, madvarer, personlige papirer og affald fra beboelsescontainerne ud i én stor bunke.

Filippinske og srilankanske chauffører mangler hundredvis af ejendele, efter at transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S rev sin den lejr i Padborg, de boede i, ned og slettede alle spor. Det skriver Fagbladet 3F.

Nedrivningen fandt sted kort efter, at det blev afsløret, hvilke kummerlige forhold chaufførerne boede under i lejren.

Inden transportfirmaets direktør Karsten Beiers mandskab kørte lejrens beboelsescontainerne væk, tømte de dem for alle filippinernes ejendele og affaldsspande. Det hele blev blandet og smidt i en stor pærevælling på et betongulv i en nærliggende hal.

Chaufførerne fik ikke mulighed for selv at hente deres ejendele, før containerne var blevet blev tømt for personlige ejendele: Mobiltelefoner, tøj, støvler, sko, køkkenudstyr, personlige papirer, medicin, mobiltelefoner, madvarer og mange andre ting.

Chaufførerne fik 31. oktober mulighed for rode bunkerne igennem, før chaufførerne blev kørt væk til et hemmeligt opholdssted, hvor de er under beskyttelse af Center mod Menneskehandel, men de fandt langtfra alle deres ting.

Nu er der gået knap en uge, og chaufførerne, der opholder sig på et hemmeligt bosted i Sønderjylland, har intet hørt fra Karsten Beier.

- Det er for dårligt. Vi ved ikke, om vi kan komme tilbage og hente vores ting. Firmaet skulle jo bare have ladet os hente tingene, før de rodede det hele sammen. Jeg mangler blandt andet bukser, skjorter, køkkengrej og et par dyre Nike Air Jordan. Jeg har ikke penge til at erstatte mine ting og aner ikke, om resten bare er blevet smidt ud, siger Dominador M. Flores Jr.

Mistet livline til familien

Værre er det for Marlon Manning, der har mistet livlinen til familien på Filippinerne: Hans mobiltelefon Samsung Galaxy Note 3.

- Telefonen lå i min seng og blev bare kylet ud. Det værste er næsten, at de også blandede affaldet inde i containerne med vores ting. Jeg mistede blandt andet også et par lædersko. Jeg fandt kun den ene sko, der var proppet med affald og ødelagt, siger han og fortsætter:

- Vi havde også lige købt madvarer i Flensburg for 150 euro, som også blev hældt ud i bunken. Jeg vil have tingene tilbage eller have dem erstattet. Jeg har ingen penge til at købe nyt for, siger Marlon Manning.

Filippinerne har nu hver især lavet en liste over, hvilke ejendele de har mistet. Det drejer sig om flere hundrede genstande. De lister vil blive overgivet til 3F Aabenraa.

- Det, der er sket, er så forkasteligt og et udtryk for fuldstændig mangel på moral. Chaufførerne har mistet værdifulde og personlige ting. Vi vil nu forsøge at komme i dialog med Karsten Beier og finde en løsning, så vi kan få den del af sagen ud af verden, siger formand for 3F Aabenraa Kim Brandt.

Nedbrydningen af lejren skete efter afsløringen af, at op mod 200 filippinere boede under dårlige forhold i vognmandsvirksomheden Kurt Beiers lejr i Padborg. Her arbejdede de for helt ned til 15 kroner i timen ifølge 3F.

Fagbladet 3F ville gerne have forelagt kritikken for direktør i transportfirmaet Kurt Beier A/S, Karsten Beier. Men Karsten Beier har i flere dage ikke besvaret Fagbladet 3F's henvendelser.

Filippinere mangler hundredvis af ejendele efter nedrivning af lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce