Farten kommer til Fanø: Vandscooter skal redde liv i Vadehavet

Her ses kysten ud for Sønderho, hvor vandscooteren har sin base. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix.

Farten kommer til Fanø: Vandscooter skal redde liv i Vadehavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som den første redningsstation i Danmark har Sønderho Redningsstation på Fanø fået en vandscooter. Den skal være med til at redde liv i Vadehavet.

Fanø: Sønderho Redningsstation på Fanø har som den første redningsstation i Danmark fået en vandscooter, der skal redde liv i Vadehavet.

Et af plusserne ved det nye fartøj er, at vandscooteren kan få hjælpen frem meget hurtigere, og netop tid er en vigtig faktor.

- Vi har mange områder, hvor tidevandet spiller ind, og vi mente, at vandscooteren kunne være anvendelig der. Med vandscooteren kan vi blandet andet være ude ved Mandø Ebbevej på den halve tid. Der er ofte biler, der sidder fast på grund af tidevandet, og dem kan vi komme hurtigere frem til, siger Niels Fischer-Nielsen fra Sønderho Redningsstation.

Vandscooteren er blevet testet i en måned, og for fjorten dage siden blev den taget i brug. Den har endnu ikke været ude i reelle redningssituationer, men det skyldes, at der ikke har været nogen.

Vi har mange områder, hvor tidevandet spiller ind, og vi mente, at vandscooteren kunne være anvendelig der. Med vandscooteren kan vi blandet andet være ude ved Mandø Ebbevej på den halve tid. Der er ofte biler, der sidder fast på grund af tidevandet, og dem kan vi komme hurtigere frem til.
Niels Fischer-Nielsen, Sønderho Redningsstation.

Et hurtigt supplement

Sønderho Redningsstation kom på idéen om en vandscooter, da de skulle udskifte en udslidt gummibåd.

- Vi havde set den et andet sted og tænkt, at den kunne passe godt ind her. Det er en speciel vandscooter, der minder om en redningsbåd, siger Niels Fischer-Nielsen og tilføjer:

- Den kan sejle på lavt vand, og den er ikke tung. Det er en simpel, lille ting, som man kan komme hurtigere af sted på, så vi var enige om at prøve den.

Godkendelsen kom, og snart kunne den slidte gummibåd erstattes af en ny vandscooter. Den vil dog først og fremmest være et supplement til det udstyr, Sønderho Redningsstation allerede har. Det gælder blandt andet en større redningsbåd, der altså fortsat vil være stationens primære redningsfartøj.

- Vandscooteren er til at rykke lynhurtigt ud i nærområder, for der er ikke navigationsudstyr på den endnu. Det går ikke med dårligt vejr og tåge. Det er ikke det, den er sat op til, siger Niels Fischer-Nielsen.

Lav vandstand

Ud over udfordringerne med tidevandet kan vandscooteren også bruges til at sejle ind i områder, hvor vandstanden er lav og derfor besværlig for større både at sejle i. Det kan ifølge Niels Fischer-Nielsen blandt andet være en hjælp i forbindelse med eftersøgninger i mørket.

- Men den kan også bruges i godt vejr og med godt sigte, hvis vi kan se nogen tæt på kysten i havsnød. I fralandsvind kan vi komme lynhurtigt ud med den, og så kan redningsbåden følge bagefter.

- På østsiden af Fanø kan vandscooteren også bruges til at komme ind i små render, hvor det er svært at sejle med andre både.

Om en vandscooter også vil kunne bruges ved andre redningsstationer i Danmark, skal vurderes ud fra Sønderho Redningsstations erfaringer med den.

Farten kommer til Fanø: Vandscooter skal redde liv i Vadehavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce