Esbjerg-formand: Ingen fortjener den hetz Carl Holst har oplevet

Hetzen mod Carl Holst (V) har været for hård, mener formanden for Venstres kredsbestyrelse i Esbjerg By og Fanø. Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix

Esbjerg-formand: Ingen fortjener den hetz Carl Holst har oplevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl Holst har været udsat for en ufortjent hetz, siger lokalformand. Han og minister mener, at det kan blive en svækkelse for Venstre og Esbjerg, at Carl Holst stopper i politik.

Politik: Meget tydede på, at Carl Holst (V) og Ulla Tørnæs (V) skulle kæmpe om et enkelt Esbjerg-mandat til Venstre ved næste Folketingsvalg. Carl Holst var kandidat i kredsen Esbjerg Omegn, mens Tørnæs var opstillet i Esbjerg By og Fanø.

Formanden for sidstnævnte kreds kan se det positive i, at Ulla Tørnæs nu ikke skal kæmpe med Holst om pladsen, men han ærgrer sig samtidig over den tidligere ministers farvel til politik.

- Det vil komme til at mærkes. Om man kunne lide Carl eller ej, så var han en stærk politiker. I vores omegn har vi brug for stærke politikere, siger Jesper Juul Larsen, formand for Venstres kredsbestyrelse i Esbjerg By og Fanø.

Han fortæller, at han respekterer den beslutning, som Carl Holst har taget, og at han har stor forståelse for den.

- Den hetz der har været, synes jeg er utrolig synd for Carl. Selv det værste menneske har ikke fortjent en sådan hetz, siger Jesper Juul Larsen.

Han erkender også, at det er spillets regler i den position, som Carl Holst befandt sig i.

- Men på et tidspunkt er nok jo nok. Det må sætte nogle tanker i gang, når man har haft en hetz imod sig. Det kan ikke undgås. Det er nok det her, som det er endt med i Carls tilfælde, siger han.

Sagen kort
  • I 2015 blev Carl Holst valgt ind i Folketinget, da han modtog i omegnen af 12.000 personlige stemmer.
  • Den 28. juni udnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen ham til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, men efter en række møgsager forlod han posten efter blot 93 dage.
  • Sagerne, der fældede Holst, inkluderede, at han som minister fortsat modtog eftervederlag fra sin tid som amtsborgmester og regionrådsformand, samt at regionen med fuldt overlæg fik ændret en faktura, så udgifter for 16.000 kroner til en ekstern konsulent, som Carl Holst brugte i 2012 og 2013, blev skjult.
  • Rigsadvokaten valgte at droppe en potentiel straffesag mod Venstre-manden om et muligt misbrug af offentlige midler, og det samme gjorde sig gældende for Region Syddanmark, hvor et politisk flertal besluttede ikke at rejse civilt søgsmål mod Holst.
  • Inden tiden på Christiansborg var Carl Holst fra 2000 til 2006 amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, før han fra 2006 til 2015 var regionrådsformand i Region Syddanmark.
  • Torsdag fortalte Carl Holst i Avisen Danmark, at han forlader politik.

Et tab

Også kollegaer på Christiansborg ærgrer over Carl Holsts farvel til politik. Heriblandt minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V).

- Det er et tab, for det er både en god kollega og en god sparringspartner, siger hun.

Hun fortæller, at hun ikke havde nogen anelse om, at Carl Holst havde tænkt sig at stoppe.

- Jeg blev meget overrasket, for jeg synes, han i den grad har kastet sig med stor iver ind i folketingsarbejdet og været rigtig aktiv som ordfører, siger hun.

En svækkelse for Esbjerg

Selvom Jesper Juul Larsen siger, at han har forståelse for Carl Holsts beslutning, så vil han ikke kommentere på, om han også mener, at det er den rigtige beslutning.

- Carl har garanteret ikke brug for at høre, om jeg synes, at det er smart, siger han.

Kredsformanden tror, at Holsts exit fra politik kan blive en svækkelse for Esbjerg.

- Det afhænger af, hvem man stiller op. På den lange bane kan det let gå hen og blive en svækkelse, siger Jesper Juul Larsen.

Esbjerg-formand: Ingen fortjener den hetz Carl Holst har oplevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce