Elev smidt ud af tysk skole: Nu fortryder skoleformand formulering i brev

Det er dette brev, som Ludwig Andresen Schule sendte til Line Hansen mandag. Foto: Martin Franciere

Elev smidt ud af tysk skole: Nu fortryder skoleformand formulering i brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag modtog Line Hansen en besked om, at hendes dreng ikke længere er velkommen på den tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, fordi hun har udtalt sig kritisk om skolen i pressen. Nu fortryder skolens formand formuleringen i brevet.

Opdateret klokken 13 med kommentar fra Line Hansen.

Tønder: Formuleringen er ikke gennemtænkt.

Sådan lyder det nu fra Jesper Jessen, formand for den tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, efter at skolen mandag meddelte Line Hansen, at hendes søn ikke længere kan gå på skolen, fordi hun har udtalt sig kritisk om skolen til JydskeVestkysten. Det gjorde hun, efter at en lærer fra Ludwig Andresen Schule blev dømt for vold mod flere elever ved retten i Sønderborg den 29. november.

- Når man er forælder på en fri grundskole, er det nødvendigt at udvise loyalitet over for skolen, ligesom det er nødvendigt at bidrage til et positivt samarbejde. Efter skolens opfattelse er dette ikke muligt, når du vedbliver med at kritisere skolen i medierne, lød det i et brev til Line Hansen underskrevet af formanden og skolens næstformand.

Men nu trækker Jesper Jessen i land.

- Vi må lægge os fladt ned og sige, at det ikke er blevet tænkt igennem, hvordan brevet skulle formuleres, siger han.

Sagen kort
  • Den 29. november blev en lærer fra den tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, dømt for vold mod flere elever.
  • I den forbindelse udtalte Line Hansen til JydskeVestkysten, at "vi er forargede over ledelsen og dens håndtering af sagen. Hvis ledelsen havde reageret på advarsler fra os forældre for over et år siden, kunne dele af sagen være undgået".
  • Kort efter modtog hun et brev fra skolen, som opsagde samarbejdet med Line Hansen med den konsekvens, at hendes søn ikke længere kan gå på skolen.
  • Begrundelsen lød, at hun havde udtalt sig kritisk om skolen i pressen.

Må gerne kritisere

Jesper Jessen holder fast i beslutningen om at opsige samarbejde med Line Hansen, hvilket betyder, at hendes søn ikke er velkommen på skolen efter juleferien. Men han beklager, at det i brevet lyder, som om at forældre ikke må kritisere skolen offentligt.

- Jeg vil slå fast, at man gerne må kritisere os, men vi opfordrer til at rette kritikken direkte til os, siger Jesper Jessen.

Ifølge ham handler opsigelsen om, at skolen ikke mener, det har har været muligt at indlede en fornuftig dialog og samarbejde med Line Hansen.

- Der findes mange nuancer og ting, der ligger bag, som jeg ikke kan komme ind på på grund af tavshedspligt. Vi har rakt ud mange gange. Det er summen af alt det, der gør, at vi er skredet til handling, siger han.

Hvorfor erkender I først formuleringsfejlen nu - næsten en uge senere?

- Vi har brugt meget tid på sagen og kigget på det i aftes. Det er bare ikke godt, den måde det er skrevet på, siger Jesper Jessen, der ikke har taget stilling til, hvordan skolen konkret vil håndtere fejlen.

Uforstående

Line Hansen stiller sig uforstående overfor skolens nye udlægning af sagen. Hun mener, at hun har gjort sit for at etablere en fornuftig dialog og samarbejde med skolen i sagen om læreren, der nu er dømt for vold.

- Jeg har rendt til møder hver 14. dag og gjort alt muligt for at få tingene til at køre. Én gang har jeg bedt om at få udsat et møde på grund af en operation, siger hun og fastholder, at hun flere gange har forsøgt at rette sin kritik direkte til skolen, før hun udtalte sig til pressen.

Hverken formanden for det tyske mindretal Hinrich Jürgensen eller det tyske mindretals skoleforening, Deutschen Schul- und Sprachverein (DSSV), ønsker at udtale sig om sagen. Begge henviser de til, at sagen er skolens ansvar.

Elev smidt ud af tysk skole: Nu fortryder skoleformand formulering i brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce